top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Blagdanski dar građanima - balet Orašar u izravnom prijenosu ispred HNK u Zagrebubalet Orašar
Foto: Novković

Baletnu bajku Orašar Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova moći će dan prije Badnjaka, 23. prosinca u 18 sati, pogledati svi zainteresirani građani i turisti koji se zateknu i dođu ispred Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.


U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, zagrebački HNK će kao blagdanski dar građanima i publici osigurat izravni prijenos ovoga najizvođenijeg baleta na svijetu na velikom platnu, direktno s pozornice u adventskom ozračju ispred kazališta.


Namjera je omogućiti svima koji možda nisu uspjeli doći do karata za jednu od devetnaest ovosezonskih izvedbi, da ipak dožive atmosferu ove baletne bajke koja i dalje, čak 130 godina nakon praizvedbe nastavlja oduševljavati publiku.


Predstavu Orašar gledaju djeca  i odrasli s istim zanimanjem te je ona neizostavan dio adventske čarolije u svim dijelovima svijeta. Jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti vodi publiku u svijet, prinčeva i vila, prateći pustolovine djevojčice Klare koja od svojeg ujaka na Badnjak dobiva neobičan dar, drobilicu za orahe u obliku drvenoga lutka.


Comentarios


bottom of page