top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Uskoro 10. prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2024.


Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2024.
Foto: Press

Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Istarske županije i Turističke zajednice Kvarnera, te uz podršku TZ Svetvinčenat i Vinistre, organizira, deseto po redu, Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2024. Domaćin prvenstva je Općina Svetvinčenat.

 

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2024., odnosno njegov kvalifikacijski dio (četvrtfinale) započelo je u opatijskom hotelu Ambasador, u utorak 5. ožujka. Pristupilo je 13 natjecatelja zaposlenih u renomiranim hotelskim kućama i restoranima Istre i Kvarnera. Osam najboljih sommeliera nastavlja daljnja nadmetanja u polufinalnom djelu natjecanja.

               

Polufinale i finale održati će se u ponedjeljak 25. ožujka, u dvorcu Morosini Grimani, Svetvinčenat.

 

Finale će se održati pred publikom s početkom u 17 sati. Tri finalista nadmetati će se u zanimljivim i, za publiku, atraktivnim vještinama poput: posluživanja pjenušca,  dekantiranju vina, prepoznavanja vina, otkrivanje pogrešaka u vinskoj listi, sljubljivanju vina s jelima i sl.

 

Hrvatski sommelier klub (HSK) je neprofitna udruga građana, registriran je 1993. a od 1994.  redovan je član Svjetskog udruženja sommeliera (L'Association de la Sommellerie Internationale - ASI).  Glavna zadaća HSK je napredak profesije sommeliera, produbljivanje svijesti o kulturi hrane i pića i edukacija profesionalaca kao i građanstva. Svoje ciljeve HSK ostvaruje priređivanjem i organizacijom nacionalnih i regionalnih natjecanja, održavanjem tečajeva i stručnih predavanja, organizacijom stručnih putovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, izdavanjem stručne literature i ostalim aktivnostima.

Comments


bottom of page