top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Svjetska pijanistička zvijezda Matej Meštrović u Kneževom će dvoru održati prvi solistički koncert


Matej Meštrović
Foto: Press

Ljubimac dubrovačke i hrvatske publike, pijanist i skladatelj Matej Meštrović vraća se na jubilarno deseto izdanje Midsummer Scene Festivala. On će 30. lipnja u Kneževom dvoru prirediti koncert pod nazivom "The Stringbreaker" koji će biti posvećen Godini UNESCO-a u Dubrovniku.

 

„Dubrovnik i ja se jako volimo. Prije desetak godina sam otvarao Dubrovačke ljetne igre. Sjećam se famozne generalne probe. Bila je to proba i kako će me Dubrovčani prihvatiti. Prošlo je sjajno i ljudi su bili oduševljeni!“ – otkriva Matej Meštrović i dodaje: „Tu se rodila jedna velika ljubav između mene i Dubrovnika. Nismo svjesni i uzimamo zdravi za gotovo. Koliko hodamo po jednoj nevjerojatnoj povijesno očuvanoj cjelini i kolika je to povijest i tradicija uklesana u svaki taj kamen tog čudesnog grada i zdanja. Svaki put kad se vratim u Dubrovnik s jednim velikim nestrpljenjem očekujem svaki svoj nastup. U isto vrijeme osjećam jedno veliko poštovanje prema gradu i svim prostorima u kojima se održavaju koncerti. Moja povezanost s Dubrovnikom postoji na svaki način. Kao da se ta naša ljubav iz godine u godinu sve više i više raste i kao da se još neke dodatne strasti i emocije pobuđuju svakim  mojim dolaskom!“

 

Meštrović je suradnjU s Midsummer Scene Festivalom započeo prošle godine na koncertu Piano Maniacs Triathlon kada su uz njega nastupili i Antonija Pacek i Matthew Mayer. „Sjećam se publike i emocija s prošlogodišnjeg koncerta. Doslovce smo usijali taj Dvor. Koncert je bio spektakularan. Ovogodišnji koncert će biti moj prvi solistički nastup u Kneževom dvoru. Publika zna što može očekivati od mene, ja sam jako energičan, volim komunicirati s publikom. Volim tu interakciju. Ne želim da publika bude ukočena i da ima strah, upravo obrnuto, želim da publika maksimalno bude opuštena!“ – istaknuo je Matej.

 

Za ovogodišnji je koncert pripremio je jako puno iznenađenja. Skladana je posebna kompozicija koja će tada biti i praizvedena. ZnakovitOG je naslova DUNESCO. Kao narator pridružit će mu se na pozornici Mark Thomas, Britanac sa stalnom adresom u Dubrovniku.

 

„Ovom skladbom slavimo 70-godišnjicu UNESCO u Dubrovniku. Tako dodatno želimo proslaviti tu važnu obljetnicu. Odsvirat ću nekoliko svojih balada s posljednjeg albuma. Svi posjetitelji dobit će kodove za besplatno preuzimanje albuma. Odsvirat ću i neke kompozicije iz rane mladosti, obrade nekih poznatih bisera klasične glazbe. Bit će veselo, jako energično, puno interakcije s publikom. Spremam i neka originalna iznenađenja za publiku. Beskrajno se veselim ovom koncertu u Kneževom dvoru. Svi mogu snimati i tagirati me. Želim da se publika osjeća ugodno i opušteno. Da svi uživaju u koncertu, imam beskrajno dati publici svu svoju energiju i emociju. Publika to s druge strane prihvati i meni objeručke vraća natrag!“ – zaključio je Meštrović.

 

Koncert počinje u 21.30 sati. Međunarodni festival Midsummer scene obilježava deset godina kazališnog stvaralaštva. Festival počinje u subotu, 22. lipnja spektakularnim mjuziklom, adaptacijom klasika Julesa Vernea "Put oko svijeta u 80 dana". Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-Tongued Theatre Productions Ltd. London, a realizira se u suradnji s dubrovačkim kulturnim institucijama te uz pomoć sponzora i turističkih subjekata grada Dubrovnika.

 

Ulaznice za sve sadržaje Festival, kao i za koncert Mateja Meštrovića mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr

 

Comments


bottom of page