top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Splitski fotograf Ivan Gudić već nekoliko godina zaredom svojim editorijalima obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom


osobe s Down sindromom
Foto: Ivan Gudić

21. ožujka, datum koji se i dalje smatra službenim datumom početka proljeća, iako već dugi niz godina proljeće stiže dan ranije, u kalendarima, ali i srcima mnogih upisan je i kao Svjetski dan osoba s Down sindromom. Taj simbolični datum predstavlja jedinstvenost trisomije, odnosno prisutnost cijelog ili dio trećeg kromosama u 21. paru.

 

Upravo ovaj datum, već nekoliko godina zaredom, u znak solidarnosti i podrške djeci s Downovim sindromom i njihovog ravnopravnog uključivanja u društveni život, obilježava i splitski fotograf Ivan Gudić.

 

Ove godine, autor je mini kampanje koja slavi različitost, te upravo iz tog razloga nazvane – 'Born to be different' (Rođen da budeš drugačiji). Kampanja je snimana u konjičkom klubu Sv. Mihovil u Trilju, a glavne protagonistice su Rita i Antonela.

 

''Ove godine, inspiraciju sam pronašao kada sam zajedno s prijateljicom otišao u shopping, tijekom kojeg smo ugledali preslatku ‘country’ modnu kolekciju ukrašenu suncokretima, što je simbol osoba s Down sindromom. S ovom kampanjom želio sam poslati poruku koliko su posebni i koliko jedan njihov osmijeh može uljepšati dan i obojati život.'' – istaknuo je Gudić.

 

(Autor fotografija ima dozvolu roditelja malodobne djece za objavu istih)

تعليقات


bottom of page