top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Rock ‘n’ Roll i zagrebački plesnjaci na velikom tulumu ispred HNK u Zagrebu


koncert ispred HNK Zagreb
Foto: Press

Publiku koja će se u nedjelju 7. srpnja s početkom u 20.30 sati okupiti ispred Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu očekuje veliki tulum na otvorenome posvećen najvećim hitovima koji su se slušali na zagrebačkim plesnjacima od 1960 – ih godina pa sve do danas. Pod vodstvom autorskog dvojca Ante Gele i glumca HNK u Zagrebu Nikše Kušelja pjevat će dramski i operni umjetnici zagrebačkog HNK dok će s publikom zaplesati i članovi ansambla Baleta HNK u Zagrebu.


No prije samog koncerta održat će se tradicionalna dodjela godišnjih nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja u HNK u Zagrebu u protekloj sezoni. Nagrade Mila Dimitrijević za najbolja ostvarenja u dramskim predstavama, Nagrade Vladimir Ruždjak/Marijana Radev za najbolja ostvarenja u opernim predstavama, te Nagrade Oskar Harmoš/Ana Roje za najbolja ostvarenja u baletnim predstava.


Krajem ove kazališne sezone publika će pjevajući pjesme zagrebačkih plesnjaka ispred HNK u Zagrebu, sudjelovati u vremeplovu dobre glazbe kroz desetljeća, u gradu koji je oduvijek bio rasadnik kultnih bendova i pjesama. Naime, već četvrtu godinu zaredom organizira se posveta Zagrebu u obliku velikog koncerta za sve građane na Trgu Republike Hrvatske. Ovoga puta program je osmišljen u četiri čina. Ispreplest će se 60-e: Ribnjak i plesnjaci, 70-e: Saloon i hipiji, 80-e: Kulušić i pop-art te 90-e: Apokalipso i nova epoha, te na kraju rastanak uz Nostalgiju i nova svitanja.


Na koncertu sudjeluju:


Drama: Ksenija Marinković, Dušan Bućan, Ana Begić Tahiri, Tena Štivičić, Igor Kovač, Ivana Boban, Olga Pakalović, Lana Barić, Darija Lorenci Flatz, Jelena Perčin, Filip Vidović, Ivan Colarić, Marin Stević, Nikša Kušelj, Kristijan Potočki, Mirna Rustemović uz goste Sandru Lončarić, Gloriju Dubelj, Gitu Hajdarhodžić i Lovru Juragu.


Opera: Dubravka Šeparović Mušović, Siniša Štork, Gianni Gamulin i Kristijan Beluhan.


Balet: Miruna Miciu, Taiguara Goulart, Iva Vitić Gameiro, Guilherme Alves Gameiro, Rieka Suzuki Sumitomo i Takuya Sumitomo.

 

Comments


bottom of page