top of page

11. prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2025.

  • Writer: Sandra Brambilla
    Sandra Brambilla
  • Apr 6
  • 2 min read


Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Istarske županije i Turističke zajednice Kvarnera, te uz podršku TZ Svetvinčenat i Vinistre organizira, jedenaesto po redu, Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2025.

 

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2025. započinje kvalifikacijskim djelom (četvrtfinale) u hotelu Ičići (Ičići), u ponedjeljak, 7. travnja 2025. 

U kvalifikacijskom djelu natjecanja kandidati će pokazati svoja stručna znanja rješavanjem pisanog testa, ispravkom vinske liste, te opisom vina.


Na ovogodišnje prvenstvo prijavilo se 19 natjecatelja, koji su zaposleni u renomiranim hotelskim kućama, vinarijama i restoranima na području Istre i Kvarnera.


Popis prijavljenih kandidata:


Alen

Vukić

Food & wine bar Ganeum, Lovran

Antonia

Marić

Restoran Backyard, Pula

Boris

Ograjšek

Restoran Ponte Porton, Grožnjan

Dalibor

Bastijančić

Vina Lunika, Kanfanar

Danijel

Knapić

Restoran Momenti Isabella Valamar, Poreč

Domagoj

Perković

Hotel Amarin, Maistra, Rovinj

Emir

Ahmetbašić

Hotel San Canzian, Buje

Igor

Klarić

Hotel Amarin, Maistra, Rovinj

Ivan

Blažević

Konoba Bookun Valamar, Poreč

Josip

Orišković

Dvorac Belaj, Belaj,

Jovica

Aćimović

Hotel Maestral, Aminess, Novigrad

Karlo

Salamon

Restoran Nebo, Rijeka

Luka

Švelić

Restoran By Fratelli Cerea Valamar, Poreč

Marija

Damjanović

Hotel Marea Valamar, Poreč

Matej

Bubalo

Food & wine bar Ganeum, Lovran

Mladen

Jaklinović

Restoran By Fratelli Cerea Valamar, Poreč

Sanja

Mofardin

Restoran Spinnaker Valamar, Poreč

Toma

Marjan

Hidden Wine Bistro, Rijeka

Viktor

Peić

Hotel Albatros, Plava laguna, Poreč

 

 Polufinale u koje ulazi osam natjecatelja i finale održati će se u ponedjeljak, 14. travnja u dvorcu Morosini Grimani, Svetvinčenat.

 

U polufinalnom natjecanju kandidati će pokazati svoja stručna znanja rješavanjem pisanog testa, prepoznavanjem vinskih ličnosti i položaja, slijepim kušanjem vina te drugim praktičnim radnjama.

 

Finale će se održati pred publikom s početkom u 17 sati.

Tri finalista nadmetati će se u zanimljivim i, za publiku, atraktivnim vještinama poput: posluživanja pjenušca,  dekantiranju vina, prepoznavanja vina, otkrivanje pogrešaka u vinskoj listi, sljubljivanju vina s jelima i sl.


Hrvatski sommelier klub (HSK) je neprofitna udruga građana, registriran je 1993. a od 1994.  redovan je član Svjetskog udruženja sommeliera (L'Association de la Sommellerie Internationale - ASI).  Glavna zadaća HSK je napredak profesije sommeliera, produbljivanje svijesti o kulturi hrane i pića i edukacija profesionalaca kao i građanstva. Svoje ciljeve HSK ostvaruje priređivanjem i organizacijom nacionalnih i regionalnih natjecanja, održavanjem tečajeva i stručnih predavanja, organizacijom stručnih putovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, izdavanjem stručne literature i ostalim aktivnostima.

 

Više o HSK na www.sommelier.com


Foto: Press

Comments


Ne propustite novosti

Pretplatite se na newsletter

Hvala na prijavi!

bottom of page