top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2024.

Updated: Mar 3


HSK
Foto: Press

Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Istarske županije i Turističke zajednice Kvarnera, organizira, deseto po redu, Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2024. Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2024. započinje kvalifikacijskim djelom (četvrtfinale) u Opatiji, u hotelu Ambasador, u utorak 5. ožujka.


U kvalifikacijskom djelu natjecanja kandidati će pokazati svoja stručna znanja rješavanjem pisanog testa, ispravkom vinske liste, te opisom vina.

 

Na ovogodišnje prvenstvo prijavilo se 14 natjecatelja, koji su zaposleni u renomiranim hotelskim kućama, vinarijama i restoranima na području Istre i Kvarnera.

 

Popis prijavljenih kandidata:

Alen

Vukić

Food&wine bar Ganeum, Lovran

Borna

Jergović

Hotel…., Maistra, Rovinj

Dejan

Dević

Rijeka

Denis

Piršić

Hotel Zorna, Plava Laguna, Poreč

Domagoj

Perković

Hotel Amarin, Maistra, Rovinj

Filip

Rossi

ROSSI winery & distillery, Vižinada

Igor

Klarić

Hotel Amarin, Maistra, Rovinj

Jasmin

Huskanović

Restaurant Spinnaker, Valamar, Poreč

Josip

Orišković

Dvorac Belaj, Belaj

Marin

Ereš

Hotel Monte Mulini, Maistra, Rovinj

Martina

Škarica

Hotel Ikador, Ika

Mladen

Jaklinović

Miramare restoran by Fratelli Cerea, Valamar, Poreč

Silvija

Brajko

Konoba Rino, Momjan

Viktor

Peić

Hotel Albatros, Plava Laguna, Poreč

 

 


Polufinale u koje ulazi osam natjecatelja i finale održati će se u ponedjeljak 25. ožujka u dvorcu Morosini Grimani, Svetvinčenat.

 

U polufinalnom natjecanju kandidati će pokazati svoja stručna znanja  rješavanjem pisanog testa, prepoznavanjem vinskih ličnosti i položaja, slijepim kušanjem vina te drugim praktičnim radnjama. Finale će se održati pred publikom s početkom u 17 sati. Tri finalista nadmetati će se u zanimljivim i, za publiku, atraktivnim vještinama poput: posluživanja pjenušca,  dekantiranju vina, prepoznavanja vina, otkrivanje pogrešaka u vinskoj listi, sljubljivanju vina s jelima i sl.

 

Hrvatski sommelier klub (HSK) je neprofitna udruga građana, registriran je 1993. a od 1994.  redovan je član Svjetskog udruženja sommeliera (L'Association de la Sommellerie Internationale - ASI).  Glavna zadaća HSK je napredak profesije sommeliera, produbljivanje svijesti o kulturi hrane i pića i edukacija profesionalaca kao i građanstva. Svoje ciljeve HSK ostvaruje priređivanjem i organizacijom nacionalnih i regionalnih natjecanja, održavanjem tečajeva i stručnih predavanja, organizacijom stručnih putovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, izdavanjem stručne literature i ostalim aktivnostima.

 

Više o HSK može doznati na www.sommelier.com

תגובות


bottom of page