top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Out Of Office konferencija okupila je poznate putopisce, travel blogere i brojne ljubitelje putovanja. Ovo su njihove priče!


atmosfera
Foto: Ana Vorkapić

Ovog vikenda u Zagrebu je održana putnička konferencija Out of Office na kojoj su svi ljubitelji putovanja mogli čuti inspirativne putopisne priče i saznati sve o trendovima u svijetu putovanja.


Većina nas živi u dva svijeta, jedan je svijet uobičajene svakodnevice; posao u uredu, kućanski poslovi, vožnja djece u vrtić i školu, stres, umor… Dok u drugi svijet ispunjen avanturama, odmorom i istraživanjem odemo povremeno - to je magični svijet putovanja. Kako pomiriti ta dva svijeta, putovati češće i iz putovanja izvući ono najbolje? Kako putovati s djecom i umjesto turista postati pravi putnici?


Odgovore na ova i brojna druga pitanja ponudila je jedinstvena putnička konferencija Out Of Office održana ovog vikenda u Zagrebu pod sponzorstvom Obonjan Island Resort Croatia. U prepunoj dvorani Algebra Spark Event Spacea, putnici, avanturisti, biciklisti, arheolozi i ostali ljubitelji putovanja, ali i oni koji su tek zakoračili u taj svijet, okupili su se kako bi razmijenili iskustva i sudjelovali u bogatom programu konferencije od inspirativnih priča do nagradnih natječaja, forest bathinga, VR-a, masažnog i kutka za crtanje.


Pa su tako prvog dana Putoklinci nasmijali publiku govoreći da je gubitak zdravog razuma dio paketa putovanja s djecom, no motivira ih kad vide koliko djeca u putovanjima uživaju. Naš najpoznatiji avanturist Davor Rostuhar otkrio je detalje svog novog dokumentarnog filma i rekao da iako je vidio cijeli svijet, Hrvatsku smatra najljepšim mjestom za život. Putopisac Goran Blažević prepričao je svoje pustinjsko putovanje iz kojeg je, kaže, izašao kao novi čovjek, a lovkinja Morana Zibar završila je prvi dan putničkim kvizom.


Nakon bogatog Mlinarovog doručka, Leo Petrov je započeo drugi dan praktičnim savjetima kako djecu potaknuti na izlete i putovanja, stjuardesa Andrea Kvasnička nasmijala je publiku dogodovštinama iz zrakoplova, a Jelena Hrga je napustila uspješnu karijeru da bi proputovala svijet, prvo sama, a onda s djecom. Patricia Lacković je do 30. prošla pola svijeta, a publiku je provela kroz Kirgistan, Tadžikistan i ostale “stanove”.


Nakon ukusnog Thai Thai Street Food cooking showa, Vikendholičar Mario Slaviček predstavio je mobilnu aplikaciju za vikend putovanja, blogerica Karla Špiranec svijet krstarenja, Bojana Matkovikj travel influencing, Dorotea Nađ uspon na Kilimanjaro, Zmaicheki  svoj prekrasni put u Argetinu, a Ana Mihaljević-Peraić posao digitalnog nomada. Autorici Vani Babić najvažniji dio putovanja je potraga za dobrom hranom, a Željki Maras luksuzan smještaj, dok se za dobru atmosferu pobrinula voditeljica Ida Prester.


“Jedna posjetiteljica nam je rekla da nije znala da u Hrvatskoj ima toliko avanturista i putoholičara i da ju je to inspiriralo da se i sama odvaži na nove pustolovine. Upravo je to cilj ove konferencije - da se mi putnici međusobno upoznamo i čujemo zanimljive priče svjetskih putnika. Reakcije publike su fenomenalne, stoga jedva čekamo iduću godinu!”, poručila je Lora Pleško, organizatorica Out Of Office konferencije kojoj je želja bila stvoriti mjesto na kojem će različiti putnici moći razmjenjivati iskustava i međusobno se inspirirati.


Kako je bilo pogledajte u galeriji, a sva buduća događanja iz svijeta putovanja pratite na društvenim mrežama konferencije.

Comments


bottom of page