top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Martinje pred vratima u Svetom Ivanu Zelini


Martinje u Svetom Ivanu Zelini
Foto: TZ Sveti Ivan Zelina

Tradicionalna proslava Sv. Martina, odnosno Martinje, ove godine kreće još ranije nego inače, barem u Sv. Ivanu Zelini! Već 3. studenog na Trgu Ante Starčevića u 17 sati započinje mnogima najljepši dio godine. Martinje dođe kao svojevrsni uvod u božićno vrijeme. Mirisi vina i hrane, dobra glazba i zagrijavanje za dan sv. Martina. Grad Sv. Ivan Zelina za svoje je posjetitelje pripremio puno dobre glazbe, tradicionalno krštenje mošta uz preštimanog i veleučenog martinjskog biškupa Borka Sameca, te zelinske vinare i Udrugu vinara i vinogradara “Brina”. Što se glazbe tiče, očekuje vas poznati tamburaški Miki tribute bend.

Kao jedan od partner u projektu IN CULTURA VERITAS, Muzej Sveti Ivan Zelina postavlja izložbu „Martinje i martinjski običaji“ kroz koju ćemo saznati više o samom Martinju.


Martinje u Svetom Ivanu Zelini
Foto: TZ Sveti Ivan Zelina

Uz Sv. Ivan Zelinu, u organizaciji Zagrebačke županije i TZ svojih gradova, tu su još i Jastrebarsko i Samobor koji su pripremili i ove godine, u sklopu projekta In cultura veritas, izuzetno bogat program.


Marinka Zubčić Mubrin, direktorica TZG Sveti Ivan Zelina pozvala je na manifestaciju riječima: "Ne propustite priliku za dobru zabavu, druženje i uživanje u dobroj kapljici po staroj navadi. Došel bu sveti Martin! On ga bu krstil, ti ga buš pil!"


Na kraju napominjemo, nemojte piti dok vozite ili – nemojte voziti dok pijete, poručili su organizatori.


コメント


bottom of page