top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Balet DYAD 1929 Waynea McGregora, jednog od najvažnijih koreografa 21. stoljeća po prvi puta na pozornici zagrebačkog HNK


balet DYAD
Foto: Mara Bratoš

Panel-diskusija o jednom od najzanimljivijih i najuzbudljivijih koreografa današnjice, Wayneu McGregoru čija će koreografija DYAD 1929 biti premijerno izvedena 15. ožujka u HNK-u u Zagrebu održat će se u nedjelju 3. ožujka u 12 sati u foajeu zagrebačkog HNK.


U želji da zainteresiranoj publici približe McGregorov kreativni multiverzum, sudionici panela će govoriti o mnogim aspektima McGregorovog umjetničkog djelovanja koje obuhvaća ne samo ples nego i sve grane izvedbenih umjetnosti te zadire i u područje znanosti i neuroznanosti, uz korištenje najnovijih tehnoloških dostignuća 21. stoljeća, poput primjene umjetne inteligencije (AI).


Sudionici panela su ravnatelj Baleta HNK u Zagrebu Massimiliano Volpini, prenositelj koreografije baleta DYAD 1929 Davide Di Pretoro, izvanredna profesorica plesnog odsjeka Akademije dramske umjetnosti Andreja Jeličić, plesna umjetnica i publicistkinja doc. art.  Iva Nerina Sibila i Iva Višak baletna majstorica. Osim kratkih izlaganja na panelu će biti prikazani i video materijali vezani uz predstavu.

Ulaz na panel je slobodan.

Comments


bottom of page