top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Zagrebačko kazalište mladih prvi je put organizator i domaćin kazališne manifestacije SHOWCASE


manifestacija showcase
Foto: Press

ITI centar godinama je do sada jedini organizirao prezentaciju hrvatske kazališne i plesne scene, a ZKM je bio dio showcase-a ITI -ja.  U regiji jedino Mladinsko gledališče organizira vlastiti showcase, a sada je ZKM u tome prvi u Hrvatskoj. Manifestacija se održava od 14. do 17. ožujka 2024. godine.

 

Pogledajte najbolje s repertoara:


14. ožujka Braću Karamazove u režiji Olivera Frljića možete odgledati u jednom danu (I i II dio)

15.ožujka Mladež bez Boga u režiji Boruta Šeparovića

16. ožujka 12. NOĆ ILI KAKO HOĆETE u režiji Grzegorza Jarzyne

17. ožujka Eichmanna u Jeruzalemu u režiji Jerneja Lorencija 

(S titlovima na engleskom jeziku uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba.)

 

Navedene predstave dolaze pogledati međunarodni kazališni selektori: intendantica Nacionalnog teatra iz Barcelone, intendantica Maxim Gorki kazališta iz Berlina, zamjenica intendanta Nacionalnog dramskog centra iz Madrida, glavna dramaturginja Dramatena iz Stokholma, savjetnica Epidaurus festivala iz Atene, direktorica internacionalnog festivala iz Plzena, predstavnica estonske kazališne agencije, te gosti iz regije kao predstavnici festivala Desire iz Subotice, Narodnog pozorišta iz Beograda itd.

 

Ovakvim produkcijskim uspjehom ZKM jača međunarodnu suradnju koju već dugo razvija  povezujući se sa najznačajnijim europskim kazalištima kroz koprodukcije, gostovanja i suradnje s kazališnim festivalima.

Comments


bottom of page