top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Zagreb Wine ViP Event – šećer na kraju


Wine Vip Event
Foto: Wine Vip Event

Nakon Dalmacije, Kvarnera i Istre jedinstveni enogastronomski događaj Wine Vip Event dolazi kao šećer na kraju u našu metropolu, gdje će u utorak, 12. ožujka 2024. godine od 14 sati u hotelu Antunović West biti održan 37. po redu, peti ove godine, a ujedno zadnje ovogodišnje izdanje eventa.


Riječ je o autentičnom događaju u organizaciji Dantes Begića sa timom svoje agencije Ricerca Mercato, koji već osmu godinu nastavlja svoju misiju okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika srodnih djelatnosti sa ciljem podizanja izvrsnosti ponude i usluge hrvatskog ugostiteljstva i turizma.

 

Naglasak događaja je na lokalnim i regionalnim proizvođačima i prezentaciji lokalne gastronomije uz popratni vrlo kvalitetan edukativan program, koji vlasnicima, voditeljima i djelatnicima ugostiteljsko-turističkih objekata daje mogućnost usvajanja novih znanja i upoznavanje s aktualnim trendovima, za najbolju pripremu predstojeće sezone i još uspješnije poslovanje.


Kako bi ostvarili svoj cilj, organizatori su i ovaj put pripremili vrlo kvalitetan program radionica. Program je raznovrstan te će stoga gosti moći svakako pronaći nešto što će im biti zanimljivo, a nedvojbeno i vrlo korisno. Edukacijski dio radionica otvorit će vrhunska certificirana edukatorica MA WSET Manuela Plohl sa radionicom 4 vina – 1 regija; vinska revolucija sjeverne Dalmacije. 


Nakon panela uslijediti će i ostale vrlo kvalitetne radionice, a jedna od radionica koju treba istaknuti je Kako degustirati vino kao profesionalac a koju će voditi cijenjeni hrvatski sommelier Darko Lugarić.


Uz ovu vrlo posebnu radionicu, tu su i brojne druge a na svima je besplatan ulaz bez unaprijed napravljenih prijava, a broj osoba je ograničen, a više informacija o njima, kompletnom programu i predavačima možete pronaći na web stranici dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine ViP Eventa.


Dodatna posebnost ovog eventa, na kojoj se ustraje svih ovih osam godina, je besplatan ulaz gostima i besplatno sudjelovanje na edukacijama te stručnim radionicama i degustacijama.

 

Dodajmo kako i ove godine Wine ViP Event ima i humanitarnu notu te će se umjesto kotizacije za čašu davati donacije za HRVATSKU LIGU PROTIV RAKA. Ali ono što čini tu vrlo humanu akciju posebnom je to da će svaki gost prilikom odlaska od organizatora dobiti malu vrećicu kako bi mogao staviti tu čašu u nju i ponijeti je sa sobom kao uspomenu. Čaša će biti simbol humanosti, činjenja dobih djela i pomaganja potrebitima ali i podsjećati će sve sudionike na učinjeno dobro djelo i na vrlo lijepo druženje na Wine ViP Eventu. U realizaciji te vrlo lijepe i posebne ideje i nabavki vrlo kvalitetnih Schott Zwiesel vinskih čaša organizatoru Dantesu pomogla je tvrtka Alexsander Commerce.

 

Prijave za sve aktere HoReCa sektora (restoratere, hotelijere, ugostitelje, veleprodaje i distributere hrane i pića, specijalizirane trgovine) za sudjelovanje na konferenciji primaju se isključivo na erol.vip.event@gmail.com .

 

Ovaj vrlo kvalitetni projekt ima veliku potporu Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Zagreba i Turističke zajednice zagrebačke županije, tvrtki: RB Auto, Alexander Commerce, Romerquelle Hrvatska i hotel Antunović West dok su pokrovitelji projekta Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

 

Dan prije samoga eventa 11. 03. (ponedjeljak) organizator Dantes sa svojim timom i s timom ljudi velikog srca u prekrasnom restoranu Maksimir organizirat će donacijsku večeru za prikupljanje donacija za Hrvatsku ligu protiv raka.


Osim domaćina restorana potporu projektu su dali i PIK Vrbovec, Dukat Hrvatska, Mesnice Bođirković, Pepas savijače, Alexandercommerce, Ščurek vina, Degrassi vina, Prelac vina, Premium začini, Matić vina, OPG Dean Prodan vina, Červar i Rheos maslinovo ulje, Suwine... 

 

Sudjelovati će vrhunski Chefovi i kuhari: Ivan Horvat Chef restorana Maksimir, zatim Petar Tucman koji kuha za Mesnice Bođirković, Marko Lučić Chef PIK Vrbovec, Doris Vlah Chefica koja kuha za Dukat President Hrvatska. A poseban gost koji će vrhunske specijalitete sljubiti sa vinom je vrlo cijenjeni hrvatski sommelier Darko Lugarić.


Vrijednost pojedinačne donacije za sudjelovanje na ovoj vrlo lijepoj večeri je od najmanje 30 € po osobi pa do koliko gosti smatraju da im nije puno odvojiti za pomoći.


Sve zainteresirane osobe iz svijeta turizma i ugostiteljstva i povezanih djelatnosti uz turizam, za sudjelovanje na donacijskoj večeri kao gost mogu se javiti na email: info@dantes.biz dok se mjesta ne popune, a broj mjesta je ograničen. Sva prikupljena sredstva na toj donacijskoj večeri biti će uplaćena Hrvatskoj ligi protiv raka.

 

Comments


bottom of page