top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Vinarija Benvenuti definirala konačan blend šeste po redu Santa Elisabette


selektori konačnog blenda blenda Santa Elisabette 2020.
Foto: Press

U restoranu Plavi Podrum u Voloskom uz pomoć vinskih stručnjaka formiran je konačan blend Santa Elisabette iz 2020. godine. Kompleksan proces rađanja najtraženijeg terana u Hrvatskoj tako je priveden kraju, jubilarni 6. put zaredom.


Braća Benvenuti, vlasnici poznate vinarije, ponovno su okupili odabrani tim sommeliera i vinskih stručnjaka koji su im kroz slijepo kušanje pomogli odabrati finalnu kupažu za njihovo proslavljeno vino.


Proces konačnog odabira ponavlja se od 2015. godine, kada je pripremljena prva berba Santa Elisabette. Od tada nadalje, početkom svake godine, u Voloskom se okuplja grupa selektora koja bira najbolji blend koji se potom puni u boce i ide na daljnje odležavanje, sve do jeseni, kada se lansira na tržište.

 

Ove su godine, u odabiru konačnog blenda Santa Elisabette iz 2020., sudjelovali: Rene Bakalović, Davor Butković, Danijela Kramarić, Sandi Paris, Emil Perdec, Sanja Simić, Saša Špiranec, Marko Rundek, Tomislav Mikinac, Kristijan Harjač, Filip Veselovac, Siniša Lasan, Goran Petrić i Zoran Gregorović.

Comments


bottom of page