top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Vichy predstavlja novi Liftactiv Retinol Specialist serum


Foto: Press
Foto: Press

Učinkovit saveznik u anti-ageing njezi pogodan za sve tipove kože


Moćni derivat vitamina A, retinol, najtraženiji je kozmetički sastojak na popularnoj internetskoj tražilici Google. Retinol suvereno dominira svim raspravama koje se dotiču tematike anti-ageinga intrigirajući podjednako dermatologe, kozmetologe i farmaceute, ali i potrošače. Interes koji izaziva može zahvaliti svojoj nedvojbenoj učinkovitosti u ispravljanju glavnih znakova starenja kože: smanjivanju vidljivosti bora, finih linija i hiperpigmentacijskih mrlja čineći kožu lica glađom, čvršćom i zategnutijom. Stoga ne čudi da je retinol postao nezaobilazni dio anti-ageing rutine, a njegove mnogobrojne prednosti naglašavaju i dermatolozi koji preporučuju njegovo uvrštavanje u dnevnu njegu.


Kako bi optimizirao efikasnost retinola u kućnoj skincare rutini, Vichy je lansirao Liftactiv Retinol Specialist Serum koji se sastoji od 0,2% čistog retinola obogaćenog probiotičkim frakcijama i biopeptitidama koji jačaju njegov anti-age učinak. U kombinaciji, probiotičke frakcije ublažavaju nuspojave retinola poput crvenila i iritacije koje se mogu javiti ako se retinol u rutinu ne uvodi postepeno ili se ne zaokruži sa SPF-om. Ujedinjujući ga s probiotičkim frakcijama, Vichy je maksimizirao učinkovitost retinola čineći Liftactiv Retinol Specialist Serum prikladnim za korištenje i na najosjetljivijim tipovima kože. Učinkovitost Liftactiv Retinol Specialist Seruma ispitana je na jednoj od naših najdugotrajnijih kliničkih studija[1] u trajanju od pet mjeseci, a rezultati su pokazali značajan napredak u ublažavanju svih znakova starenja: od smanjenja vidljivosti svih tipova bora, pa i onih najdubljih, do povećanja čvrstoće, punoće i glatkoće kože te ujednačavanja tena. 92% žena primijetilo je da im je koža lica čvršća, 84% uočilo je da je popunjenija, a 70% uočilo je zamjetno smanjenje i sužavanje pora. Osim učinkovitosti na ublažavanje znakova starenja, Liftactiv Retinol Specialist Serum izuzetno je jednostavan za korištenje, nema dodanih mirisa, a njegova mliječna tekstura brzo se upija u kožu ne stvarajući osjećaj težine na koži.


Kako bi učinak korištenja retinola kao noćnog seruma bio optimalan, važno je uvesti ga u rutinu postepeno, te ga oprezno kombinirati s drugim kozmetičkim proizvodima kao što je LIFTACTIV COLLAGEN SPECIALIST dnevna krema s prokolagenim peptidima koji ugodno djeluju na razinu kolagena u koži. Liftactiv Retinol Specialist Serum i Collagen Specialist dnevna krema u kombinaciji čine snažan anti-ageing duo koji učinkovito ublažava glavne znakove starenja poput bora, smanjene čvrstoće kože i hiperpigmentacijskih mrlja. Peptidi kolagena u jutarnjoj beauty rutini učinit će kožu punijom, a korištenje retinola u noćnoj rutini pomoći će oporavku kože tijekom spavanja. Dermatolozi preporučuju postepeno uvođenje retinola u rutinu, dva puta tjedno navečer u prvom tjednu korištenja, svaku drugu večer u drugom tjednu korištenja te svaku večer u trećem tjednu. Kako retinol povećava osjetljivost na UV zračenje, osim Liftactiv Collagen Specialist dnevne kreme s kojom retinol čini moćni anti-ageing duo, dermatolozi preporučuju obvezno korištenje zaštite SPF 50 kao što je Capital Soleil UV-age Daily za optimalnu zaštitu od fotostarenja i štetnih utjecaja sunca.

„Retinol je keratolitik koji uklanja mrtve stanice s kože, potiče bržu izmjenu stanica u koži, potiče sintezu kolagena i fibroblasta te djeluje protuupalno van kozmetike i ugodno potiče puniji izgled kože. Ujednačava i poboljšava teksturu kože, uklanja sitne bore i hiperpigmentacije, sprječava i smanjuje akne, čisti pore. Retinol je najpropisivaniji sastojak u mojoj ordinaciji, a jednako ga preporučam ženama i muškarcima, mlađima i starijima“, rekla je dr. sc. Željana Bolanča, spec. dermatologije i venerologije.


Konzistentna primjena formule koja se sastoji od dnevne kreme s prokolagenim peptidima ujutro, retinola uvečer i zaštite SPF 50 tijekom dana predstavlja učinkovit anti-ageing protokol koji su potvrdile brojne kliničke studije i u čiju se efikasnost za ublažavanje svih znakova starenja svakim danom uvjerava sve više žena.

[1] Kliničko ispitivanje, samoprocjena 50 žena, 5 tjedana


תגובות


bottom of page