top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Urbanovo 2024. sredinom svibnja u Štrigovinajava manifestacije Urbanovo
Foto: Press/ Društvo Međimuraca u Zagrebu

Društvo Međimuraca u Zagrebu u suradnji sa Udrugom vinogradara i vinara Hortus Croatiae i Međimurskom županijom najavilo je održavanje prestižne manifestacije “Urbanovo 2024.”

Terasa Oio Vivo & Wine bara u Vlaškoj ulici u Zagrebu okupila je brojne članove i prijatelje

Društva Međimuraca u Zagrebu koji su imali priliku upoznati te kušati vina međimurskih vinara i zajedno poslati poziv - "Dolazim na Urbanovo".


Tom je prilikom predstavljena reprezentativna vinska karta Međimurskih vinara koju je predvodio Robert Horvat, predsjednik Udruge Hortus Croatiae.


Predsjednik Društva Međimuraca u Zagrebu Matija Kikelj istaknuo je prilikom okupljanja:

"Kao zajednica koja njeguje i promiče međimursku kulturu u srcu Hrvatske, mi u Društvu

Međimuraca u Zagrebu ponosni smo što možemo podržati ovu manifestaciju. Pozivamo sve naše članove, prijatelje, kao i širu javnost da posjete Međimurje i sami dožive raznovrsnost i

bogatstvo koje naša regija nudi."


"Urbanovo nije samo festival vina; to je manifestacija koja Međimurje stavlja na vrh hrvatske

turističke i kulturne karte. S bogatim programom koji počinje Međunarodnim ocjenjivanjem vina i kulminira Festivalom pušipela, Urbanovo nudi nešto za svakoga", istaknuo je Horvat.


Najavu manifestacije podržao je i župan Međimurske županije Matija Posavec te se pozivaju svi da posjete srce kontinentalnog turizma naše najrazvijenije županije. Posjetitelje u Međimurju očekuje gurmanski tjedan u restoranima koji sljubljuju lokalna jela s vrhunskim vinima, edukativne radionice o vinu, a manifestacija kulminira festivalom pušipela koji započinje u petak, 17. svibnja, u Domu kulture u Štrigovi i trajat će do nedjelje, 19. svibnja.


Društvo Međimuraca u Zagrebu nastavlja sa svojim aktivnostima okupljanja zagrebačkih

Međimuraca i promocijom rodnoga kraja, od kojih je sljedeća na redu tradicionalna Međimurska večerja koja će održati 17. svibnja u Riverside Golf Terenima u Zagrebu.


תגובות


bottom of page