top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Udruga Vinistra na prestižnom Proweinu pretpremijerno predstavlja novi vizualni identitet

 


Udruga Vinistra
Foto: arhiva udruga Vinistra

Pretpremijera novog vizualnog identiteta, 15 istarskih vinara, dvije radionice, dvostruko veći broj kvadrata – udruga Vinistra organizira drugi samostalni nastup na najvećem sajmu vina u Düsseldorfu.

 

Sve je spremno za nastup istarskih vinara na Proweinu, najpoznatijem svjetskom sajmu vina, koji se od 10. do 12. ožujka održava u Dusseldorfu. U organizaciji Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre, vinari iz najpoznatije hrvatske vinske regije nastupaju drugi put samostalno.


U hali 13, ove godine na dvostruko većem izložbenom prostoru od 80 četvornih metara, vina će predstaviti 15 poznatih istarskih vinarija – Agrolaguna, Benvenuti, Cattunar, Damjanić, Degrassi, Fakin, Medea, Kozlović, Marčeta, Matošević, Pervino, Kabola, Rossi, Meneghetti i Veralda.


„Jedan od najvažnijih sajmova za našu industriju prigoda je za promociju Istre kao vinske regije i naših vrhunskih vina s naglaskom na autohtone sorte malvaziju i teran i to ne samo njemačkom tržištu, nego i distributerima, vinskim kritičarima i ugostiteljima iz čitavog svijeta koji ne propuštaju Prowein. Stoga smo se ove godine odlučili za iskorak i u suradnji s poznatom stručnjakinjom Caroline Gilby na našem izložbenom prostoru organiziramo dvije atraktivne radionice“, ističe Luka Rossi, predsjednik udruge Vinistra.


Ne zaboravite na Z – Zbog čega bi se malvazija istarska trebala naći na vašem radaru, naziv je prve radionice koja će se za predstavnike medija i vinske kritičare održati 10. ožujka u 13 sati, a već sljedećeg dana, 11. ožujka, također u 13 sati Caroline Gilby održat će radionicu Boje Istre za uvoznike i distributere iz Njemačke.


Ovaj iznimno važan nastup za istarske vinare na Proweinu ujedno će biti pretpremijera novog, modernog i dinamičnog vizualnog identiteta udruge Vinistra. Premijera se očekuje na jubilarnoj 30. Vinistri koja će se održati od 10. do 12. svibnja u porečkoj dvorani Žatika. Za ovu najiščekivaniju regionalnu izložbu vina karte su već u prodaji i to po early bird cijenama.

20 views0 comments

Comments


bottom of page