top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Što donosi 11. izdanje festivala PINK DAY Zagreb? Evo odgovora


Pink Day
Foto: Rene Karaman

U Laubi je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen 11. Pink Day festival koji će se održati u Laubi u subotu 20. travnja od 11 do 20 sati, gdje će biti prisutno više od 150 etiketa rosé vina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske…..kao i izlagači maslinova ulja na „Green in Pink“ powered by HTZ festivalu te izlagači na mini festivalu „Pink Mixology“ gdje će posjetitelji moći kušati ružičaste koktele.

 

Direktorica i osnivačica Pink Day Zagreb festivala Sanja Muzaferija u predstavljanju programa istaknula je da je ovogodišnja zemlja partner festivala Mađarska te se prisutnima obratio i  kulturni ataše u Hrvatskoj Mađarskog kulturnog centra – Instituta Liszt, Thuróczy Zoltán, a uz njega okupljenima se u ime Hrvatske turističke zajednice obratila Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda.


Nakon službenog dijela konferencije u partnerstvu s vinarijom Kutjevo prezentirani su vrhunski Rosé 2023. i Rosé Premium 2023., a na samom početku prisutni su kušali Kutjevo rose pjenušac koji je sve oduševio. Uzvanici su uživali i u ukusnim slanim i slatkim zalogajima za koje se pobrinula slastičarnica Amelie.

 

Jedini hrvatski festival ružičastih vina PINK DAY Zagreb pripremio je i ovoga puta bogat i raznolik program s čak osam radionica i Masterclasseva.

 

Program festivala će se održavati i u tjednu prije festivala 16. i 17. travnja.  Masterclass „Roséi novog svijeta“ - powered by PBZ Card Premium Visa & Nexi zakazani su za 16. travnja u Bornstein wine baru, a 17. travnja slijedi nekoliko izvrsnih radionica u Mađarskom kulturnom centru - Institut Liszt na Europskom trgu: Masterclass „Mađarski roséi“ -  powered by Mađarsko veleposlanstvo; radionica “Elegancija roséa: vina Belje i slastice u društvu Roberta Hromalića“ - powered by Belje te radionica „Sve o jednoj čaši“ - powered by Riedel.

Tijekom festivala 20. travnja u Laubi će se održati nekoliko radionica: radionica „Maslinova ulja“ powered by JGL, zatim masterclass „All About Rosé: Katherine Cole“ - powered by HTZ, koji će održati posebna gošća Katherine Cole koja stiže iz Amerike, a svojom knjigom „Rosé All Day“ je pokrenula svojevrsnu svjetsku „ružičastu vinsku revoluciju“. Radionica Pink mixology“ - powered by Rossi bavi se pink koktelima, a u tu je i zanimljiv Okrugli stol „10 godina vrhunskog maslinarstva u Hrvatskoj“ - powered by HGK, koji moderira poznata „lovkinja“ Morana Zibar. Službena voda festivala Romerquelle pripremit će udoban lounge u kojem će se posjetitelji moći odmoriti i osvježiti uz Romerquelle vodu.

 

PINK DAY Zagreb festival će i ove godine nagraditi najljepša izlagačka mjesta, pa će Lauba tijekom festivala opet biti okupana rosé detaljima, cvijećem, balonima i ukrasima….a za nagrade najkreativnijih izlagača pobrinuli su se partneri festivala; Embassy koji će darovati pink gradski bicikl, Croatia by the glass osigurava izlet u jednu divnu vinariju, Riedel čaše osigurava Miva Galerija vina, a tu je i Ikea paket s posebno izabranim roza artiklima. PINK DAY je ponosan da među svoje partnere ubraja: PBZ Card Premium Visa - koji festival prate od prvog izdanja, zatim NEXI,  Romerquelle kao službena voda festivala, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, JGL- Jadran Galenski laboratorij, Talijansko hrvatska gospodarska komora, Ikea, Riedel, Amelie, Esplanade Zagreb hotel, Mađarski kulturni centar – Institut Liszt.

 

S obzirom da se festival održava u Laubi – kući za ljude i umjetnost, gosti tijekom festivala bit će Kolekcionart.com digitalna platforma na kojoj se zaljubljenici u umjetnost u bilo kojem trenutku, bilo gdje se nalazili, mogu upoznati s mnogo mladih hrvatskih umjetnika i u nekoliko koraka kupiti njihova umjetnička djela koja im se zatim dostavljaju na kućnu adresu. Kolekcionart  ima i galeriju u Zagrebu, a priprema zanimljivu mini izložbu za subotu i Pink Day festival.

 

Više informacija o radionicama i prijava na tomislav@croatiabytheglass.com  a sve o rasporedu festivala, izlagačima i partnerima  na društvenim mrežama Pink Day - IG i FB kao i na stranici www.pinkdayzagreb.com

 

Comments


bottom of page