top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Slavna Drezdenska filharmonija u Lisinskom!


Foto: Press
Foto: Press

U subotu, 7. listopada u ciklusu Lisinski subotom gostuje jedan od ponajboljih njemačkih orkestara s tradicijom glazbovanja duljom od 150 godina – glasovita Drezdenska filharmonija!


Pod ravnanjem poljskog dirigenta Krzysztofa Urbańskog, sadašnjeg šefa dirigenta Orkestra Talijanske Švicarske, stalnog gostujućeg dirigenta Tokijskoga simfonijskog orkestra i rado viđenog gosta velikih svjetskih orkestara, Drezdenska filharmonija u Lisinskom će izvesti prpošnu Uvertiru operi Figarov pir Wolfganga Amadeusa Mozarta i jedno od remek-djela cijele romantične orkestralne literature - Četvrtu simfoniju u f-molu, op. 36 Petra Iljiča Čajkovskog.


Filharmoniji, za čijim su pultom kroz slavnu povijest stajali skladatelji-dirigenti poput Brahmsa, Čajkovskog, Dvořáka ili Straussa, na ovom će se gostovanju pridružiti i jedna od najblistavijih novih violončelističkih zvijezda – Julia Hagen. Kći slavnog Clemensa Hagena, osnivača svjetski poznatog Gudačkog kvarteta Hagen i unuka soloviolista znamenitoga salzburškog Orkestra Mozarteuma Oscara Hagena, s Drezdenskom će filharmonijom izvesti Prvi koncert za violončelo i orkestar u a-molu, op. 33 francuskoga majstora Camillea Saint-Saënsa. Nakon koncerta s Juliom Hagen i maestrom Urbańskim razgovarat će Jelena Knešaurek Carić.


Pojedinačne ulaznice za koncert, po cijenama od 30, 35 i 40 eura, dostupne su na blagajni Lisinskog te online na www.lisinski.hr. Studenti i učenici svoje ulaznice za koncerte iz ciklusa Lisinski subotom za samo 5 € mogu kupiti na blagajni Lisinskog dva sata prije početka koncerta, poručuju organizatori..Comentários


bottom of page