top of page
Writer's pictureSandra Brambilla

Saznajemo što donosi Međunarodni festival vina i kulinarstva - 17. Zagreb VINOcom 2024.


Foto: Press
Foto: Press

17. međunarodni festival vina i kulinarike Zagreb VINOcom 2024. održat će se od 28. studenoga do 1. prosinca 2024. godine u zagrebačkom hotelu Esplanade. Uz promenadno kušanje vrhunskih vina, održat će se i brojne radionice.


Direktor Zagreb VINOcoma Ivan Dropuljić, prof.  


"Dragi prijatelji vina i kulinarstva!


Nismo se, što se kaže, ni okrenuli, a ponovo smo pri kraju kalendarske godine, dakako i još jednom uz međunarodni festival vina i kulinarike 17 Zagreb VINOcom 2024.


Iskrenim pristupom prema potencijalnim izlagačima i formiranjem raznovrsne i vrlo atraktivne ponude - koja uz klasičan izlagački dio s mogućnošću tzv. promenadnog kušanja raznih domaćih i inozemnih vina k tome i u društvu s njihovim kreatorima osobno obuhvaća i vrlo atraktivne i poučne radionice – uvukli smo se i pod kožu posjetiteljima. Ponosan sam posebno na veliki broj stručno vođenih vinskih i gastro radionica divljenja vrijednih sadržaja vezanih ne samo uz našu domaću, hrvatsku vinsku scenu nego i uz najpoznatija i najcjenjenija svjetska vinska područja.


Uistinu veliki odaziv s jedne strane proizvođača/ponuđača plemenite kapljice te raznih delikatesa, a s druge strane posjetitelja kako iz segmenta enologije, sommelijerstva i ugostiteljstva, trgovine tako i iz segmenta krajnjih potrošača te dolazak i brojnih zainteresiranih iz inozemstva uvjerljivo govore o tome da smo kao manifestacija bili i ostali na pravome putu podizanja kulture vina i pijenja, te posebno, i promidžbe eno-gastro posebnosti i vrijednosti. Upravo to daje nam i dalje snagu da ne samo ostanemo na nivou nego i da dižemo ljestvicu kakvoće.


Želim se zahvaliti pokroviteljima: Predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Zoranu Milanoviću, Ministarstvu poljoprivrede, Ministarsvu turizma i Hrvatskoj gospodarskoj komori, te svima koji su sve ove godine podržavali Zagreb VINOcom.


Zahvalio bih prestižnom hotelu Esplanade na gostoprimstvu, te svim izlagačima i drugim sudionicima u realizaciji manifestacije, na tome što su dali i daju visoki doprinos tome da Zagreb VINOcom postane i ostane prepoznatljivo respektabilno eno-gastro događanje, vjernoj publici hvala što prepoznaje naše napore.

Istodobno, izražavam najiskrenije žaljenje zato što je revija Svijet u Čaši, izašavši s prvim brojem na Martinje 1992, kao posljedicu opake bolesti jednoga od osnivača i poslovne kralježnice revije, nakon nešto više od 30 godina izlaženja morala prestati s izlaskom. Doduše glavni urednik nastavio je sa svojom aktivnosti na blogu isprva Svijet u Čaši a onda, kako su se skupljale godine, pretvorenim u Suhi u Čaši, od početka 2024. sa sporadičnim izlascima.

Žao mi je što i ovaj put ne možemo bez onih vrlo jako tužnih vijesti, jer su nas zauvijek napustile drage i u eno-gastro sferi istaknute osobe.

Počast ovdje odao bih onima istaknutima iz vinskoga svijeta, a koji su prema nebeskom plavetnilu zauvijek pošli tijekom ove godine ili na samom kraju prošle, a to su glasoviti Miljenko Mike Grgić, ispraćen lani u prosincu u 101. godini života, te ove godine ispraćeni Vitomir Andrić (75) znan kao novinar i urednk u Večernjem listu, pa vinar iz Međugorja Pero Buntić (69), ugledni enolog i upravitelj korčulanske PZ Čara Janko Jovanov (60), zatim korčulanski proizvođač grka Branimir Cebalo (80), pa vinogradar i vinar iz Gornjeg Jesenja Ivan Hanžek Robin, pa gđa Vlasta Rubeša – Vili (69), pa Miodrag Kostić (65) biznismen i vlasnik vinarija: Erdevik i Chichateau iz Srbije … Slava im! Počivali u miru!


Dobro došli na 17. međunarodni festival vina i kulinarike Zagreb VINOcom 2024. u zagrebačkom hotelu Esplanade, želim vam da vrijeme provedete sadržajno i da na odlasku sa sobom i ovoga puta ponesete najljepše uspomene."


U nastavku donosimo raspored radionica i popis izlagača.


RADIONICE:


CLUB BOARD ROOM

28. 11.2024. (četvrtak)

11:00 -12:30 h

Moderator: Roko Bekavac

Tema: Mezzogiorno d'Italia

Opis: A na Jugu…..

*U ovom Master Classu upoznat ćemo se s najznačajnijim vinskim regijama

južne Italije. Ikone juga, neke nove priče, mirisi i okusi vulkanskog tla kao i dva

najkulturnija bijela vina Apeninskog poluotoka!!

01. Feudi di San Gregorio Pietracalda Fiano di Avellino Riserva 2022

02. Quintodecimo Giallo D'Arles 2023

03. Tenuta delle Terre Nere Le Vigne Niche Santo Spirito Etna Bianco 2022

04. Valentini Trebbiano d'Abruzzo 2020

05. Benanti Pietra Marina Etna Bianco Superiore 2018

06. Tiberio Cerasuolo d'Abruzzo 2023

07. Graci & Gaja Idda Etna Rosso 2021

08. Elena Fucci Titolo Aglianico del Vulture 2021

09. Passopisciaro Contrada R (Rampante) Rosso Terre Siciliane 2019

10. Mastroberardino Radici Taurasi Riserva 2017

11. Emidio Pepe Montepulciano d'Abruzzo Vecchie Vigne 2009

12. Donnafugata Ben Ryé Passito di Pantelleria 2019

Cijena ulaznice: 130 €

Kontakt i rezervacije: Roko Bekavac. Mob: 0916203820, roko.bekavac@gmail.com

Maksimalno 12 osoba


13-14:30 h

Moderator: Sylvain Menard - Chateau Lagrange

Tema: Chateau Lagrange Masterclass

Opis: Predstavnik Chateau Lagranga nam dolazi u Zagreb i predstaviti će nam vinariju te vina iz Saint - Julien-a.

Klasifikacijom iz 1855. godine, Chateau Lagrange pripada 3. stupnju. Prvi nasadi datiraju iz 16. stoljeća te se vinogradi protežu zapadno od apelacije na oko 40 hektara. Radionica se održava na engleskom jeziku.

Vina:

01. Arums de Lagrange 2023

02. Fiefs de Lagrange 2017

03. Fiefs de Lagrange 2014

04. Chateau Lagrange 2017

05. Chateau Lagrange 2015

Cijena ulaznice : Sudjelovanje na radionici samo uz prethodnu najavu na dolje navedeni kontakt

Kontakt i rezervacije: Marko Novaković +385 91 37 32 333, marko.novakovic@lgcf.fr

Maksimalno 12 osoba


15-16:30 h

Moderatori: Tomo Jakopović, Ivo Kozarčanin

Tema: Kabola: Marino Markežić pionir dugih maceracija

Opis: Više od 20 godina prošlo je od prvog hrvatskog vina iz amfore. Prekrasnu priču pokazat će i pojasniti Marino Markežić Kabola i njegova vina:

• Usporedba maceracija u različitim posudama: Malvazija Unica i Malvazija Amfora

• Prolazno vrijeme: Jedinstveno kušanje malvazije koja je i sad u amfori

• I crna vina je vole: Teran Amfora

• Miris jači od vremena i gline: Muškat momjanski Amfora

Cijena: 50 eura

Kontakt i rezervacije: 099 653 8777, tomo.jakopovic1@gmail.com

Maksimalno 12 osoba


17-18:30 h

Moderatorica: Manuela Plohl, WSET edukatorica

Tema: Premijerno kušanje nove linije vina Iločkih podruma SOFIJA

Opis: Nakon više od deset godina, Iločki podrumi predstavljaju novu limitiranu liniju vina pod nazivom Sofija, koja će ljubiteljima vina pružiti jedinstveno iskustvo i premijerni uvid u izniman terroir vinogradarskog položaja Sofija. Uz stručno vodstvo, prvi ćete imati priliku kušati vina iz ove ekskluzivne linije, koja obuhvaća graševinu, bijeli cuvée graševine i chardonnaya te cabernet sauvignon. Svako vino linije Sofija provelo je po dvije godine u bačvama slavonskog hrasta, čime je dodatno naglašen njihov sklad i pružen im je dugotrajni potencijal odležavanja.

Događaj će obuhvatiti i kušanje drugih limitiranih vina iz Iločkih podruma, uključujući prestižna vina Principovac, rijetka vina iz arhive, kao i posebnu Graševinu Velike berbe 2011, koju oduševljeni poklonici prate iz godine u godinu te uživaju u njenom bogatom okusu i premium kvaliteti.

Ova ekskluzivna večer prilika je za istraživanje vina koja spajaju tradiciju i inovaciju, donoseći najbolje od Iloka i Hrvatske u čašu, čineći svaki gutljaj posebnim doživljajem.

Ulaz: ulazak uz pozivnicu

Kontakt i rezervacije: Luka Lozanić luka.lozanic@ilocki-podrumi.hr

Maksimalno 12 osoba


29.11.2024. (petak)

11:00-12:30 h

Moderator: Daniel Čečavac, DipWSET, WA

Tema: Sauvignon Blanc Masterclass: Old World vs New World

Opis: Putovanje odležanim Sauvignon Blancom kroz klasične regije u 10 država

i 5 kontinenata. Kakve su sličnosti i razlike? Koje ćemo sve stilske izričaje pronaći?

Gdje će na mapi opravdati svoj upečatljiv status? Stari svijet ili Novi svijet? Sauvignon Blanc često se veže za pojam mineralnost, a upravo ova selekcija itekako će prikazati mineralan spektar terroira s kojeg dolazi. Masterclass će objediniti 10 primjeraka u premium i single vineyard izvedbi od svjetskih renomiranih proizvođača.

Vina:

01. Domaine Vacheron, Sancerre, Les Romains 2022, Loire, Francuska

02. Erdoro, Sauvignon Blanc Classy 2022, Plešivica, Hrvatska

03. Marjan Simčič, Sauvignon Blanc Opoka 2022, Goriška Brda, Slovenija

04. Cantina Terlano, Sauvignon Blanc 'Quarz" 2022, Alto Adige, Italija

05. Tement, Zieregg Kapelle 2021, Südsteiermark, Austrija

06. Casa Marin, Cipreses Vineyard Sauvignon Blanc 2022, San Antonio, Čile

07. Grgich Hills, Sauvignon Blanc 2020, California, USA

08. Cullen, Grace Madeline 2020, Margaret River, Australija

09. Klein Constantia, Perdeblokke Sauvignon Blanc 2022, Constantia, Južna Afrika

10. Greywacke, Wild Sauvignon 2021, Marlborough, Novi Zeland

Cijena ulaznice: 110 €

Kontakt i rezervacije: Daniel Čečavac, +385 91 577 0053, info@wineclubcroatia.com

Maksimalno 12 osoba.


13:00-14,30 h

Moderatori: Mario Meštrović i Frano Ševo

Tema: Bordeaux legendarna berba 1982. godina

Opis: Berba 1982. u Bordeauxu je legendarna i smatra se jednom od najboljih u povijesti Bordeauxa. Toplija od prosjeka, toplo i suho proljeće te toplo ljeto, omogućili su savršeno sazrijevanje grožđa, što je rezultiralo do vinima izuzetnog intenziteta, strukture i potencijala za odležavanje. Godina 1982. bila je toplija od prosjeka, s idealnim temperaturama tijekom ljeta i jeseni. Nije bilo značajnih padalina tokom ljeta u nepoželjnim trenucima, optimalne padaline su spriječile pretjerano isušivanje bobica grožđa. Berba je počela ranije nego inače, početkom rujna, grožđe je bilo fenološki izvrsne zrelosti. Vina iz 1982. su bogata, punoga tijela, s izraženim aromama tamnog bobičastog voća, poput zrelog crnog ribizla, kupina, i šljiva. Često se ističu pri dužim odležavanjima tercijarne note kože, duhana, zemlje, te začinske arome. Ono što ovu berbu čini posebnom je koncentracija extrakta, voćnosti te zrelih tanina. Vina iz ove godine berbe su vrlo dugovječna i imaju impresivan potencijal za odležavanje. Čak i nakon četiri dekade odležavanja, ova vina pokazuju izuzetnu vitalnost razvojnog životnog stupnja. Dodatno razvijene tercijarne arome, notama poput zemlje, kože i gljiva, koje su karakteristične za dobro odležana vina Bordeauxa. Berba 1982. se često uspoređuje sa drugim velikim berbama poput 1961., 1990., i 2000. godine. Međutim, specifičan karakter 1982. leži u njenoj izvanrednoj voćnosti i spremnosti za pijenje u usporedbi sa prethodnim godinama berbe što je rjeđi slučaj pri izuzetnim berbama Bordeauxa. Zbog visoke reputacije, vina iz berbe 1982. vina su vrlo cijenjena i skupocjena, i želja su mnogih kolekcionara.

1. Château Duhart-Milon, Pauillac, Bordeaux 1982.

2. Chateau Branaire-Ducru, Sain Julien, Bordeaux 1982.

3. Chateau Pavie, Saint - Emilion, Bordeaux 1982.

Cijena ulaznice: 270 €

Kontakt i rezervacije: mario.mestrovic@gmail.com

Maksimalno 12 osoba.


15:00-16,30 h

Moderatori: Pero Savanovic (Master Chef), Marijo Cutura (Distiller), Uwe Walter (influencer poznat iz playboya alias “Lifestyle Gentlemen”)

Tema: Povijest GINa - od nastanka i razvoja do današnjeg trenda. Moguće kombinacije sa hranom.

Opis: Degustacija različitih vrsta GINa, kreacije perfektnog GIN-Tonica te mogućnosti drugih kreacija. Uz to vam nudimo nekoliko različitih delicija koje se idealno usklađuju uz aperitiv. Marijo Cutura ce vam referirati o povijest GINa - Tko je izumio GIN? Kako je došlo do GIN trenda? Koje razlike postoje u kvalitetama - London Dry GIN, Dry GIN, old Tom GIN ili samo GIN?

Cijena ulaznice: 20€

Kontakt i rezervacije: Pero Savanovic Tel. 0038598321844

Maksimalno 12 osoba.


17:00-18,30 h

Moderator: sommelier Darko Lugarić

Tema: Pio Cesare Piemont

Jedna od najcjenjenijih vinarija u Piemontu, predstavlja neka od svojih najboljih vina na ovogodišnjem VinoComu. Pridružite se malom broju osoba na radionici od svega 12 mjesta.

Kušat ćemo 7 uzoraka:

1 .Gavi 2022.

2. ⁠Barbaresco 2019.

3. ⁠Barbaresco 2017.

4. ⁠Barbaresco il Brico Cru 2014

5. ⁠Barolo 2018.

6. ⁠Barolo Ornato 2017.

7 Barolo Masconi 2017.

Cijena ulaznice 85 €.

Kontakt i rezervacije Darko Lugarić , mob 0915227778 , mail lugaric.darko@gmail.com

Maksimalno 12 osoba.

30.11.2024. (subota)


11:00 – 12:30 h

Moderator: Daniel Čečavac, DipWSET, WA & Roko Bekavac

Tema: Kumeu River Masterclass

Opis: Michael Brajkovich MW prvi je hrvat sa prestižnom titulom Master of Wine,

a njegova Novozelandska vinarija Kumeu River, sinonim je za najprestižnije svjetske

Chardonnay-e. Kultni Chardonnay Maté's vineyard iz 2020 berbe James Suckling

proglasio je vinom godine ocijenivši ga sa čistih 100 bodova. Što je ujedno i prvo Novozelandsko bijelo vino koje je dobilo 100 bodova. Na ovom masterclassu imat ćemo ga prilike kušati. Putovanje započinjemo sa dva pjenušca klasične metode, nastavljamo sa čak 6 Chardonnaya od kojih su 4

single vineyard izvedbe a masterclass završavamo sa 2 Crna Pinota.

Vina:

01. Kumeu Crémant Blanc de Blancs NV

02. Kumeu Crémant Rose NV

03. Kumeu Village Chardonnay 2024

04. Kumeu River Rays Road Chardonnay 2023

05. Kumeu River Estate Chardonnay 2022

06. Kumeu River Coddington Chardonnay 2022

07. Kumeu River Hunting Hill Chardonnay 2022

08. Kumeu River Mate’s Vineyard Chardonnay 2020

09. Kumeu Village Pinot Noir 2022

10. Kumeu River Rays Road Pinot Noir 2020

Cijena ulaznice: 90 €

Kontakt i rezervacije: Daniel Čečavac, +385 91 577 0053, info@wineclubcroatia.com

Maksimalno 12 osoba.

13-14:30 h

Moderator: Paul Balke

Tema: NORTH ADRIATIC

Opis: About the wonderful world of the wines from Istria, Kvarner, Litoral Slovenia and Friuli in Italy. A wine region without borders. Radionica se održava na engleskom jeziku

Kontakt i rezervacije: paulbarolo@gmail.com

Maksimalno 12 osoba.


15-16:30 h

Moderator: Marin Berovič, predsjednik ocenjivanja The World Glass of Bubbly London

Tema: Pjenušci & Šampanjci - Šampion i Trophy Winners Glass of Bubbly London

Opis: Međunarodno ocjenjivanje pjenušaca The World’s Best Glass of Bubbly, ili - skraćeno - Glass of Bubbly osnovano je u Londonu 2017. godine. Ocjenjivanje koristi originalan način ocenjivanja – po kategrijama, a ima ih 19! Komisija ocjenjivanja u svom prvome koraku klasificira za ocjenjivanje prijavljene i pristigle uzorke u najprimjereniju kategoriju. Taj način omogućuje u sljedećem dijelu vertikalno 100 bodovno ocjenjivanje po kategorijama. Pobjednik kategorije je Trophy Winner, najviše ocijenjena zlatna medalja kategorije. Između Trophy Winnera bira se pobjednik, i to je Šampion Glass of Bubbly. Uz spomenute biraju se još Michael Edwards Trophy i Sustainability Trophy.

Radionica pod ravnanjem Marina Beroviča, predsjednika ocjenjivanja The World Glass of Bubbly, predstavlja - Šampiona i pet pobjednika po kategorijama pjenušavih vina pristiglih na ocjenjivanje iz cijeloga svijeta.

1. Zelen Extra Brut, 2020 Marc Winery, Vipava Valley, Slovenia - First Date

2. Kakisubata Brut, Chateau Lumiere, Japan - Tropical Burst

3. Blanc de Blanc Brut, 2016, Graham Beck, South Africa - Classic & Elegant**

4. Champagne Trianon Brut, Roger Constant Lemaire, France - Pastries Delight*

5. Chateau Intanto, Brut, 2012, Jazbec Winery, Slovenia - Forget Me Not***

6. Knightor Winery, Blanc de Blancs, Brut 2015, Cornwall, United Kingdom.

*Champion 2018 Champagne Roger-Constant Lemaire – Trianon

** Sustainability Trophy 2022

*** Champion Great American International Wine Competition 2019

Cijena ulaznice: 60 €

Kontakt i rezervacije: ivanka@dropi.hr 098 484894

Maksimalno 12 osoba.


17-18:30 h

Moderator: sommelier Darko Lugarić

Tema: Markus Molitor Mosel

Opis: Na ovoj radionici zaront ćemo u Mosel i stražiti vina jednog od najcijenjenijih njemačkih vinara.

Kušat ćemo 8 uzoraka:

1 Pinot blanc Wehlener Klosterberg 2020

2 Riiesling Alte reben 2021.

3 Riesling kabinet Graacher Domprobst 2020.

4 Riesling Zeltinger Sonnenuhr spatlese 2018.

5 Riesling Graacher Himmelreich 2015 auslese (grune kapsel).

6 Riesling Saarburger Rausch 2017 ( golden Kapsel).

7 Pinot noir Haus Klosterberg 2018.

8 Riesling Braunberger Mandelgraben 2016 Eiswein.

Cijena ulaznice 65 €.

Kontakt i rezervacije Darko Lugarić , mob 0915227778 , mail lugaric.darko@gmail.com

Maksimalno 12 osoba.


01.12.2023 (nedjelja)


13,00 - 14:30 h

Moderator: NIKICA KATIĆ

Tema: „DRAGONADA-kako je moslavačko vino došlo uz bok najboljih hrvatskih kupaža?“

Opis: Dragonada je kupaža bijelih sorata u kojoj je škrlet dominatan, minimalno 50%. Najbolje vino iz Kleti Romić koje je posvećeno osnivačima kleti, djedu i baki-Dragi i Nadi. Berba 2017. je bila prva dragonada i među 5 naboljih hrvatskih kupaža, dala nam je vjetar u leđa za daljnju težnju stvaranju sve bolje i bolje dragonade. Kroz vertikalno kušanje će se moći vidjeti napredak u proizvodnji. Sudionici će moći premijerno kušati novu dragonadu iz 2022. berbe.

Kušat će se dragonade iz berbi:

2017/2019/2020/2021. i 2022. premijerno kušanje

Cijena ulaznice: 20€

Kontakt i rezervacije: Nikica Katić 0989612268 nikica.katic@gmail.com

Maksimalno 12 osoba.

15:00 - 16:30 h

Moderator: Nenad Trifunović (vinopija)

Tema: Kušanje Babića na slijepo

Opis: Poznat kao sorta koja opstaje na golom kamenu iz šake zemlje, Babić je autohtoni predstavnik Dalmacije i Mediterana u svijetu. Otkrijte kako je došlo do predrasuda o ovoj sorti svjetskog potencijala i doživite koliko je zapravo Babić nevjerojatna sorta na biranim vinima biranih godišta iz arhiva proizvođača. Provjerite možete li prepoznati Babić iz drevnih vinograda Primoštena ili dubljeg tla u zaleđu i koji izričaj vam se više sviđa. Radionica je prilagođena i početnicima i profesionalnim kušačima.

Kušat će se Babići sljedećih vinarija u nepoznatom poretku:

Markus Babić 2019

Bibich Babić 2017

Delusional Wine Babić 2018

Prgin Babić 2016

Gracin Babić 2018

Baraka Babić Primošten Burni 2021 (premijera)

Rak Babić 2021

Testament Babić 2017

Livaić Templar Babić 2016

Cijena ulaznice: 50 Eur

Kontakt i rezervacije: vinopija@vinopija.com


17-18:30 h

Moderator: Marko Dušević

Tema: 10 godina Coral Wine-a

Opis: Marko Dušević, vlasnik najvećeg podvodnog vinskog podruma na svijetu vas vodi kroz 10 godina postojanja Coral Wine-a. Sve o povijesti projekta, utjecaju mora na vino te metodama odležavanja će objasniti vodeći vas kroz sljedeća vina:

Brut - Gosset

Gavi di gavi old année - La Lomellina 2017

Bernkasteler Lay - Dr. Hugo Thanisch 2021

Soave superiore 2018 - paralelni tasting

Rioja Reserva 2018 - Bodegas Sonsierra

Deux Mers – Erdevik - paralelni tasting: podrumsko vino, 3 i 6 godina u moru

Barolo - Marchese d'Azeglio 2017

Amarone A - Villa Canestrari 2020.

Porto vinhas velhas vintage port - Ferreira 2018

Cijena ulaznice: 120€ po osobi

Kontakt i rezervacije: marko@coralseawine.com ,mob: +385 97 609 1707

Maksimalno 12 osoba.




DVORANA VENICE

30.11.2024. (subota) u 13 sati


Moderator: Zoran Memon - Connoisseur

Tema: Radionica i degustacija španjolskih i mediteranskih pršuta

Opis: “Bitka najboljih” pršuta! Cinco Jotas (5J) vs. Joselito

Vođena radionica o pršutima cijelog Mediterana (od Bugarske do Portugala) i degustacija dvije najbolje iberijske pršute - Pata Negra!

Prvi put u regiji donosimo vam jedinstvenu priliku da usporedite dva legendarna iberska pršuta: Cinco Jotas i Joselito!


Ekskluzivni događaj o pršutima kakvog Zagreb još nije vidio!

Ovaj vrhunski gastronomski događaj vodi Zoran Memon - Connoisseur za sve pršute Mediterana, koji će vas uvesti u svijet vrhunske španjolske gastronomije.

🔹 Osjetite razlike u okusu, teksturi i aromama koje čine ova dva pršuta najboljima u svijetu.

🔹 Saznajte sve tajne tradicije i procesa izrade koji pršut pretvaraju u pravu umjetnost.

🔹 Doživite vrhunski gurmanski užitak kakav se rijetko viđa – ovo je prilika koju ne smijete propustiti.

Rezervirajte svoje mjesto već danas i pridružite nam se u ovoj neponovljivoj bitki okusa!

Naša radionica mediteranskog pršuta jedinstvena je prilika da se neposredno upoznate s raznolikošću pršuta i odaberete one koji vam najviše odgovaraju.

Ovaj događaj omogućuje vam da izbjegnete kupnju pršuta napamet te istražite raznolikost vrhunskih pršuta i pronađete svoj idealan okus.

Ovo jedinstveno iskustvo uključuje:

• Vođena degustacija koja otkriva povijest i tajne najboljeg pršuta i jamona.

• Ekskluzivna prilika da kušate 2 svjetska najpoznatija jamone - španjolski pršut.

• Radionica u malim grupama do 25 osoba.

• Trajanje događaja: 1 h.

Cijena ulaznice: 30 EUR na osobu

Kontakt i rezervacije: https://www.memon-prsuti.com/event/radionica-o-prsutima-mediterana-dvoboj-najboljih-30-11-2024-13-00-23/register (kartu kupite na ovoj stranici - "Prijava") ili email: gustare@memon.si gms: +386 40 755 337


IZLAGAČI:


Izlagači 28/29.11.2024 (četvrtak/petak)

E-EMERALD BALLROOM – SMARAGDNA

P-PARIS, I-ISTANBUL,V-VENICE


ARMAN MARIJAN WINES HRVATSKA P06

ATS TESTAMENT WINERY, HRVATSKA V13

AURIC-OAK, HRVATSKA 28A

BARUN VINA, HRVATSKA E36

BASTIAN WINARY, HRVATSKA P15

BENVENUTI VINA, HRVATSKA P09

BLACK ISLAND WINERY, HRVATSKA V13

BODREN DOO, HRVATSKA E19

BOLFAN VINSKI VRH DOO, HRVATSKA P02

BOVIN, MAKEDONIJA I02

BRAĆA PLANČIĆ, HRVATSKA E03

CANA WATER, SLOVENIJA I12/I13

CHATEAU KAMNIK, MAKEDONIJA I03

CLAVIS, HRVATSKA E31

CMREČNJAK, HRVATSKA E18

DAMJANIĆ VINA, HRVATSKA P24

DEAN PRODAN, HRVATSKA V05

DEGRASSI, HRVATSKA E42

DISTILERI CUTURA, NJEMAČKA I25

DOBRA BERBA, HRVATSKA P23

DOMAINE KOQUELICOT, HRVATSKA P16

DVORSKA VINA ŠOŠKIĆ DOO, HRVATSKA P05

ĐAKOVAČKA VINA, HRVATSKA E12

ENOSOPHIA, HRVATSKA E10

FAMILIJA WINES, SLOVENIJA I12/I13

FRANC ARMAN, HRVATSKA I04

FREŠER VINARIJA, SLOVENIJA I12/I13

GALIĆ DOO, HRVATSKA E04

GOSPODARSTVO KURTALJ, HRVATSKA P18

GRIFFIN IVANČIĆ, HRVATSKA E09

HERCEGOVINAVINO, BOSNA I HERCEGOVINA I08

HIŠA FINK, SLOVENIJA V03/2

HVAR HILLS, HRVATSKA E25

IGO-MAT DOO, HRVATSKA V12

ILOČKI PODRUMI, HRVATSKA E17

IPŠA DOO, HRVATSKA P08

ISTENIČ, SLOVENIJA I11

IZLETIŠTE VINOGRADARSKA KUĆA "BRAJE", HRVATSKA P20/2

JAREC-KURE OG, HRVATSKA P21

KAPIĆ, HRVATSKA V07

KATICH WINERY, HRVATSKA E16

KLET KRŠKO, SLOVENIJA I15

KNEBU WINERY, BOSNA I HERCEGOVINA E21

KORAK VIV, HRVATSKA E33

KORTA KATARINA HRVATSKA E20

KOZLOVIĆ, HRVATSKA P14

KRALJEVSKI VINOGRADI, HRVATSKA E23

KRIŽEVAČKI VINOGRADI - BADEL 1862, HRVATSKA E13/E14

KUTJEVO, HRVATSKA E11

LES GRANDS CHAISE DE FRANCE, FRANCUSKA I16

MADIRAZZA, HRVATSKA V11

MATIĆ VINA, HRVATSKA V04

MEDEA VINA, HRVATSKA P07

MIVA DOO, HRVATSKA E19/20

NERICA, HRVATSKA I20

OG PUHELEK – PUREK, HRVATSKA P19

OKUSI POSAVLJA, SLOVENIJA I14

OLJARA KOCBEK, SLOVENIJA I17

OPG IGOR RADOVANOVIĆ, HRVATSKA I21

OPG JALŠOVEC MARIJAN, HRVATSKA P20/2

OPG MONTE RICCO, HRVATSKA V07

P.Z. TRS, HRVATSKA I09

PELJEŠKI VINOGRADAR, HRVATSKA E27

PETRAČ DOO, HRVATSKA P01

PILATO OPG, HRVATSKA P12

PODRUM MLADINA, HRVATSKA E32

PP ORAHOVICA, HRVATSKA, E01/E02

PUKLAVEC FAMILY WINES, SLOVENIJA I10

PUTNIKOVIĆ PZ, HRVATSKA E26

PZ MASLINA I VINO, HRVATSKA V15

ROYAL HILL, HRVATSKA V01

SOMMAR ADRIA, HRVATSKA I06

SOSICH WINES, HRVATSKA P11

STINA VINA D.O.O, HRVATSKA V09

ŠČUREK VINO – WINE, SLOVENIJA I01

ŠOLUG, HRVATSKA V08/2

TOMAC VINARSTVO DOO, HRVATSKA E34

TOMAZ VINA, HRVATSKA E40

UDRUGA VIV OPĆINE ORIOVAC OPG DRAGAN RADIĆ, HRVATSKA V14

VALENTA WINES, HRVATSKA V06

VELEBNA, HRVATSKA E37

VINA BEDEKOVICH, HRVATSKA I07

VINA DELMATI, HRVATSKA E08/2

VINA FAKIN, HRVATSKA E39

VINA FIOLIĆ, HRVATSKA V16

VINA JAKOB DOO, HRVATSKA P04

VINA KOLARIĆ, HRVATSKA P17

VINA KOS, KARLO KOS, HRVATSKA P22

VINA POLETTI, HRVATSKA P10

VINA RADOVAN, HRVATSKA P13

VINA RADOVIĆ, HRVATSKA E28

VINA ŠEMBER, HRVATSKA E35

VINA TERRA MADRE, HRVATSKA E05

VINA VRSALJKO, HRVATSKA V17

VINAKOPER, SLOVENIJA V02

VINARIJA ANTUNOVIĆ, HRVATSKA E22

VINARIJA BAČIĆ, HRVATSKA I22

VINARIJA BENKOVAC - BADEL 1862, HRVATSKA E13/E14

VINARIJA BIRE, HRVATSKA I23

VINARIJA BLATO 1902 DD, HRVATSKA I24

VINARIJA BORA, HRVATSKA E38

VINARIJA DARUVAR – BADEL 1862, HRVATSKA E13/ E14

VINARIJA KOPJAR, HRVATSKA E06

VINARIJA KOSTANJEVEC, HRVATSKA P03

VINARIJA KOVAČEVIĆ, SRBIJA I05

VINARIJA KRAJANČIĆ, HRVATSKA I26

VINARIJA KROLO, HRVATSKA E08/2

VINARIJA PZ ČARA, HRVATSKA I27

VINARIJA RAK, HRVATSKA E30

VINARIJA RIZMAN, HRVATSKA P16A

VINARIJA ROSSI, HRVATSKA E41

VINARIJA ŠAIN-MARELIĆ, HRVATSKA I19

VINARIJA TODOR, HRVATSKA I18

VINARIJA VISLANDER, HRVATSKA E15

VINARIJA VIVODA, HRVATSKA E24

VINARIJA ZURE, HRVATSKA I28

VINARIJA ZVONKO BOGDAN, SRBIJA E29

VINOPLOD - BADEL 1862, HRVATSKA E13/E14

VINSKA KLET COLNAR, SLOVENIJA V03/2

VUGLEC BREG, HRVATSKA E19

WILLIAMS OBRT, HRVATSKA V10

ZDJELAREVIĆ VINO SELEKCIJA, HRVATSKA V08/2

ZLATNO BRDO, HRVATSKA E07


Izlagači 30.11./01.12.2024 (subota/nedjelja)

E-EMERALD BALLROOM – SMARAGDNA, P-PARIS, I-ISTANBUL

 

AGRO DESTIL-LUMA, BOSNA I HERCEGOVINA I16

ANTE SLADIĆ VINO,HRVATSKA E08

AURA PROIZVODI DOO, HRVATSKA P15

AURIC-OAK, HRVATSKA E28A

BERBA BERTOŠA-LUMA, HRVATSKA I14

CARSKA VINA, BOSNA I HERCEGOVINA E28

CHICHATEAU, SRBIJA E31

deMAR VINA, HRVATSKA E05

DEURIĆ, SRBIJA I03

DINGAČ – SKARAMUČA, HRVATSKA E29

DINGAČ PZ I VINARIJA, HRVATSKA E30

DUŠICA SIBER opg, HRVATSKA E03

EZIMIT, MAKEDONIJA I06

FLORIJANOVIĆ, HRVATSKA E37

FORTUNA FOOD, HRVATSKA I20

GANGL WINES, AUSTRIJA I01

GS1 CROATIA, HRVATSKA I22

HONG KONG TRADE, KINA I23

JAKOVAC-LUMA, HRVATSKA I15

K55 VINARIJA I DESTILERIJA, HRVATSKA P06 

KLET ROMIĆ, HRVATSKA P20/P21

KOTAL DESTILERIJA, HRVATSKA P16

LAGENA WINERY, HRVATSKA P20/P21

LEGOVINA, HRVATSKA P13

LITTERARII, HRVATSKA P02

M.O.BOĐIRKOVIĆ, HRVATSKA E11/E12

MARČETA OBRT, HRVATSKA E41

MARKUS, HRVATSKA E19

MASLINARSTVO NEGRIČANI, HRVATSKA I27

MIJ DOO, SLOVENIJA I19

MONS AUREUS, HRVATSKA P18 

OG LETEC, HRVATSKA E10

OPG BRZICA IVO, HRVATSKA E01

OPG DAVOR LIVAIĆ, HRVATSKA E13

OPG ĐURINSKI STJEPAN, HRVATSKA E15/E16

OPG MATEO VICELIĆ, HRVATSKA E18/2

OPG NIKOLA BIJELIĆ, HRVATSKA I26

OPG TUNJIĆ DUJE, HRVATSKA P07

OPG VUDEC DARIO, HRVATSKA E15/E16

OPG ŽIVKO DRAŽIN, HRVATSKA P16A

OPUS VINA, HRVATSKA E20

OTRES, HRVATSKA I21

PAVIČIĆ VINA, HRVATSKA E25

PODRUM GRMOJA, HRVATSKA P23/2

PODRUM VINEDA, HRVATSKA I25

PREKRATIĆ VINO, HRVATSKA P04

PROVIN LNT, HRVATSKA P08

PRŠUTANA PERAJICA, HRVATSKA I17/I18

RADGONSKE GORICE, SLOVENIJA I12

ROXANICH, HRVATSKA I28

SANCTUM WINES, SLOVENIJA I02

SIROVICA OBRT VIV, HRVATSKA P19

SOKAČ VINA, HRVATSKA E15/E16

STRUČIĆ BUTIQUE WINARY, HRVATSKA P17

ŠKRLET MOSLAVINA, HRVATSKA P20/P21

TABOR MAGDIĆ, HRVATSKA E02

TOMIĆ VINARIJA BASTIJANA, HRVATSKA E26

UDRUGA TRILIKUM, HRVATSKA E15/E16

VERTIZ WINE, SRBIJA E36

VINA BENČINA, SLOVENIJA I09

VINA BIBICH PTO, HRVATSKA I13

VINA CORONICA, HRVATSKA P14

VINA DEAK, HRVATSKA P22

VINA FRLAN, HRVATSKA E35

VINA GLAVICA, HRVATSKA P20/P21

VINA JURIČIĆ, HRVATSKA P11

VINA KADUM, HRVATSKA P12

VINA KOŠUTIĆ, HRVATSKA P20/P21

VINA LIPANOVIĆ, HRVATSKA P23/2

VINA MARKOTA, HRVATSKA E09

VINA MILAS, BOSNA I HERCEGOVINA E27

VINA NAJMAN, HRVATSKA P09

VINA POLEIS, HRVATSKA E40

VINA SELETKOVIĆ, HRVATSKA P20/P21

VINA ZIGANTE, HRVATSKA E37

VINARIJA „CILIĆ GAZDINSTVO“, SRBIJA I04

VINARIJA BARAKA, HRVATSKA P24

VINARIJA DOMANICA, BOSNA I HERCEGOVINA I07

VINARIJA ERDEVIK PP, SRBIJA E32

VINARIJA FRANKOVIĆ, HRVATSKA E42

VINARIJA IURIS, HRVATSKA E23

VINARIJA KEŽA, BOSNA I HERCEGOVINA I10

VINARIJA KOS-JURIŠIĆ, HRVATSKA P01 

VINARIJA KOŠĆAK, HRVATSKA E06

VINARIJA KOVAČ, HRVATSKA P05

VINARIJA MAJIĆ, BOSNA I HERCEGOVINA E33

VINARIJA MATELA, HRVATSKA E14

VINARIJA MATOČEC, HRVATSKA P03

VINARIJA MILJAS, HRVATSKA E18/2

VINARIJA PAVLOMIR, HRVATSKA E38

VINARIJA SVIRČE, HRVATSKA I24

VINARIJA TOMAC NOVSKA, HRVATSKA P20/P21

VINARIJA ŽELJKO PECOTIĆ BARAN, HRVATSKA E17

VINARIJA ŽNIDARIĆ, HRVATSKA E15/E16

VINI NOUE MARINIČ, SLOVENIJA I11

VINO BUHAČ, HRVATSKA E22

VINO SIMČIČ, SLOVENIJA I08

VINOGRADI SAN MARTINO, HRVATSKA P10

VINOGRADI VOLAREVIĆ, HRVATSKA E34

VIV BRANKO JAKOBOVIĆ, HRVATSKA E04

VIV OBITELJI ANTUNA ADŽIĆA, HRVATSKA E21

VV TIKVEŠ, MAKEDONIJA I05

WINERY BERNOBIĆ DENIS, HRVATSKA E39

ZLATAN OTOK, HRVATSKA E24

ZORA KLASTER, HRVATSKA E07

 

 


Comments


bottom of page