top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Samo je jedna prava! – Pan-pek donosi recepturu staru 30 godina za najukusnije krafne

Updated: Feb 10


krafne Pan Pek
Foto: Bojan Zibar

Pan-pek s tradicijom rada punih 32 godine u trgovinama diljem Hrvatske otkriva tajnu najmekših i najukusnijih krafni. Jednostavna, ukusna, svježa i meka – riječi su koje najbolje opisuju najpoznatije slastice zbog kojih uvijek s veseljem očekujemo veljaču i sezonu krafni!


U moru izbora, oblika, okusa i raznih punjenja, Pan-pek ostaje vjeran tradiciji i ručnoj izradi krafni prema recepturi tete Verice koja je prije 30 godina zapisala recept za tradicionalne, najukusnije krafne, baš onakve kakvih se sjećamo iz djetinjstva.

 

Prepoznatljiv tradicionalan okus svježih, toplih i sočnih krafni s bogatim punjenjem od marelice ili čokolade od sada i vi u vašem domu možete ispeći jer Pan-pek otkriva tajnu recepta i to sa samo osam vrlo kvalitetnih i jednostavnih sastojaka. Slasne, prozračne, meke, savršeno pečene, sa zlatnim prstenom po sredini, punjene različitim nadjevima, a najpoznatiji svakako je fini Podravka džem od marelice, a za završni, neodoljiv dojam lagano su posute šećerom u prahu. Jednostavne i baš savršene krafne!

 

Tvorac recepture, dugogodišnja djelatnica teta Verica, danas je u mirovini, ali prema njenoj recepturi Pan-pek godišnje proizvede preko 10 milijuna krafni, od čega se potroši čak 105 tona Podravka marmelade od marelice te ih plasira na tržišta kroz vlastitu maloprodajnu mrežu, kao i veleprodajnim kupcima diljem Hrvatske, ali i ostalim zemljama Europske unije, a od sada u savršenom ukusu tradicionalne krafne možete uživati i vi!

 

SASTOJCI I PRIPREMA:

 

KRAFNE se proizvode od vrlo kvalitetnih sirovina, te imaju 8 glavnih sastojaka:

 

  1. Fino domaće pšenično brašno TIP 550

  2. Šećer u prahu

  3. Kvasac

  4. Jaja

  5. Malo soli

  6. Vanilin šećer

  7. Voda

  8. Par kapi ruma

 

U izradi KRAFNI vrlo je bitna i sama procedura proizvodnje, koja se sastoji od 8 koraka:

 

  1. Sporo miješati smjesu da bi se postigla homogenizacija sastojaka

  2. Intenzivno miješati smjesu, miješati masu tijesta do postizanja glatke strukture

  3. Potom dijeljenje na komade cca. 50-52 grama

  4. Oblikovati tijesto u okruglice/loptice

  5. Loptice složiti na krpu i pustiti ih da se dignu. Preporučamo pokriti drugom krpom i ostaviti tako cca. 1,30 h

  6. Otkriti loptice kako bi se malo posušile

  7. Peći u fritezi ili loncu sa svake strane

  8. Napuniti krafne nadjevom od marelice (Podravka marmelada/džem)

Comments


bottom of page