top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Projekt “I ja putujem” ove godine razveselio 64 djece

 


projekt I ja putujem
Foto: Press

Ljetne radosti, prva kupanja, upoznavanje Hrvatske i zbližavanje obitelji odlike su projekta I ja putujem Zaklade “Hrvatska za djecu”. Ove je godine projektom obuhvaćeno 19 obitelji i 64 djece od kojih je velika većina prvi put vidjela more i provela nezaboravne trenutke u morskim avanturama. Posebno emotivno putovanje bilo je u Zaton pored Zadra za sedmeročlanu obitelj Ilić iz Pakraca. Prvi put more su zahvaljujući ovom projektu vidjeli najstariji od petero braće 9-godišnji Leo, Teo koji ima šest godina, Sara 5, Lara četiri te najmlađa dvogodišnja Danijela.

 

“Djelatnici Zaton Holiday Resorta dočekali su nas kao da smo njihovi najbliži. Klinci su se oduševili morem, ali kad su vidjeli bazene i tobogane, njihovoj sreći nije bilo kraja. Za svaki uzrast je bilo nešto što ih je zaista oduševilo. Izlet na pedalinama bio je posebna avantura!” – otkriva majka Ivana Ilić iz Pakraca i dodaje: “Uživali smo u morskim delicijama, palačinkama i lubenicama. Djeca su vrijeme provodila i u igraonicama, a teta Slađana nam je svima ispred Resorta poklonila poklone!”

 

Hotelske kuće iz cijele Hrvatske godinama rado sudjeluju u projektu kojem je cilj potrebitim obiteljima omogućiti putovanja, kako na moru tako i na kontinentu. Zbližavanje obitelji i kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme kroz ovaj projekt ono je na što su u Zakladi “Hrvatska za djecu posebno ponosni. U 19 obitelji je i obitelj samohrane majke Đurđice Plavšić koja je s trojicom sinova, Davidom (14), Rafaelom (11) te Viktorom (10) boravila u Kampu Rehut na Murteru.

 

“Bila sam zaista iznenađena i u pozitivnom šoku kad sam dobila poziv da smo jedna od obitelji kojima Zaklada zajedno s partnerima osigurava besplatno ljetovanje. Oduševljena sam ne samo radom Zaklade, već i pristupom, brzom i srdačnom komunikacijom!” – govori samohrana majka Đurđica Plavšić iz Osijeka te dodaje: “Po dolasku u kamp primili su nas kao dio obitelji i pobrinuli se da nam ništa ne nedostaje. Domaćini su bili predivni od prvog trenutka. Bili smo smješteni u mobilnoj kućici doslovno 15 metara od plaže koja je pješčana i djeca su se time odmah oduševila. S obzirom na to da nam je vrijeme bilo idealno, svaki dan smo uspjeli iskoristiti za kupanje, a ostatak vremena smo proveli u obilasku okolnih mjesta i vidikovaca s kojih se vidi nadaleko, s jedne strane kopno i Velebit, a s druge strane Kornati. Ovaj odmor definitivno nikada nećemo zaboraviti!”

 

Projekt I ja putujem sedmu je godinu zaredom razveselio brojne mališane i roditelje. Uspomene s prvog ljetovanja punog emocija dugo će se prepričavati.

 

Comments


bottom of page