top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Obilježavanje 81. godišnjice smrti Nikole Tesle

Updated: Jan 9


polaganje vijenaca povodom 81. godišnjice smrti Nikole Tesle
Foto: Udruga "Nikola Tesla - Genij za budućnost"

Na današnji dan, 7. siječnja 1943. godine u hotelu New Yorker u New Yorku,  umro je veliki genij Nikola Tesla, te je iza sebe ostavio veliko nasljeđe na kojemu ćemo mu vječno biti zahvalni. Tesla još uvijek živi u našim srcima i njegovim djelima.

Najveći um modernog doba, rođen  u selu Smiljan kraj Gospića, kozmopolit koji je prije 100 godina i više imao vizije budućnosti koje se tek danas ostvaruju.

 

Polaganjem vijenaca  na spomenik Nikole Tesle u Zagrebu u organizaciji  Udruge Nikola Tesla Genij za budućnost , gradonačelnika Grada Zagreba sa suradnicima i Instituta Ruđer Bošković, uz prigodan govor, odali smo  počast velikom  svjetskom  geniju Nikoli Tesli i obilježili 81. godišnjicu njegove smrti. Događaju su prisustvovali članovi Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost, predstavnici Grada Zagreba te   brojni  štovatelji lika i djela Tesle kao i mediji.

 

Vijence su položili predsjednica Udruge Nikola Tesla- Genij za budućnost, Dragica Mihajlović  zajedno sa  predstavnikom  Instituta Ruđer Bošković, prof.dr.sc Karolj Skalom i gospodinom Lukom Juroš, pročelnikom Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade,.

 izaslanikom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića.

 

 

Comments


bottom of page