top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Novi splitski festival Beer đir oduševit će ljubitelje piva i dobre spize


Pivski festival / Foto: Antonio Mirko Macan
Pivski festival / Foto: Antonio Mirko Macan

Pravi duh Oktoberfesta konačno stiže i u Split! Naime, ove se godine po prvi put u gradu pod Marjanom održava festival pod nazivom Beer đir – Štorije o' pive. Sve ljubitelje popularnog pića od hmelja ili one koji će to tek postati, od 5. do 15. listopada očekuje pravi pivski ugođaj! Festival Beer đir održat će se na lokaciji Kolur Zvončac, novouređenoj event zoni. Tisuće litara piva i dobrih zalogaja posjetitelji će imati priliku probati na desetak štandova koji nude više od 50 lokalnih i svjetskih pivskih imena. Za veliko otvorenje i uzavrelu atmosferu pobrinut će se grupa Vatra, koja nastupa od 20 sati. Ulaz je besplatan!


Ovaj festival nudi nezaboravan put kroz svijet piva, pružajući priliku za istraživanjem raznolikosti okusa, mirisa i kreativnosti koja se krije iza svake čaše ili krigle piva. Zahvaljujući raznolikom izboru piva, bogatom sadržaju, ljubaznim domaćinima i splitskom mentalitetu, Beer đir je manifestacija koju Split postavlja na festivalsku kartu turističke ponude u Hrvatskoj i regiji te je cijela priča dobila podršku i od Turističke zajednice grada Splita. Organizatori su pripremili nezaboravan program za sve posjetitelje koje očekuju brojne aktivnosti i radionice poput Pineli & pivo, pub kvizovi, beer boćalište i mnoge druge zanimljivosti. Za dodatnu atraktivnost programu bit će zaduženi lokani proizvođači iz Udruge Dalmatinskih pivara koji će predstaviti domaće pivovare iz okolice Splita, ali i pripremiti zabavne aktivnosti za posjetitelje.


Beer Đir Festival poziva Splićanke, Splićane, ali i ostale posjetitelje da uz vrhunska piva i gastronomski kutak uživaju u odličnim koncertima, raznim glazbenim žanrovima i zabavnom programu poznatih DJ imena. Nakon grupe Vatra koja će nastupiti na otvorenju, slijedi i koncert grupe Opća opasnost, zatim sinjskih punkera grupe MORT, a na samom zatvaranju nastupaju meštri od fešte, Gustafi.


Beer đir festival zasigurno će postati omiljena destinacija za najbolji provod i toplu dobrodošlicu jesenske sezone! Radno vrijeme festivala je od 17 sati do ponoći, a detalji o koncertima koji slijede i iznenađenjima koja tek trebaju biti najavljena, bit će dostupna na Instagramu i Facebooku.


コメント


bottom of page