top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Novi pogled Milane Vlaović Kovaček koji spaja umjetnost i čitanje u IZIPIZI x Magritte kolekciji


Foto: John Pavlish
Foto: John Pavlish

IZIPIZI svojom novom kolekcijom odaje počast poznatom belgijskom slikaru Renéu Magritteu i to na 125. godišnjicu njegova rođenja. Najslavniji belgijski umjetnik 20. stoljeća. René Magritte poznat je neobičnim konfrontacijama poznatih objekata ili događaja, a smještajući predmete u neuobičajene okolnosti, dao im je smisao koji djeluje iznenađujuće. Majstora enigme proslavile su slike zamišljene kao zagonetke ili metafore.


Ova limitirana kolekcija naočala za čitanje posveta je poeziji, humoru i radoznalosti, u kojoj su naglašene paralele između stvarnosti svijeta i naših mentalnih slika, a njihov dizajn isprepliće vidljivo i nevidljivo s prigušenom elegancijom - baš kao što je to učinio i umjetnik.

Priliku za isprobati novu IZIPIZI x Magritte kolekciju za čitanje dobila je spisateljica i kolumnistica, ali i velika ljubiteljica čitanja Milana Vlaović Kovaček, a Hrvatski državni arhiv, nekadašnja Nacionalna i sveučilišna knjižnica i jedna od najljepših secesijskih zgrada na ovim prostorima, čuva arhivsku građu, ali i simbolizira ljubav prema toj plemenitoj vještini.


Naočale za čitanje iz limitirane kolekcije IZIPIZI x Magritte dolaze u ikoničnom #D modelu i to u tri boje. Black hat koji slavi René Magritteov zaštitni znak - legendarni šešir za kuglanje; ovaj par crnih naočala za čitanje oda su slikarovoj eleganciji, a zlatni detalji i slikarov potpis na ručkama i okviru čine dizajn ovih naočala iznimno profinjenim. Baš kao i što Magritte svojim slikama skreće pažnju, upravo tako je upečatljiv i model Dark Wood, možda i najhrabriji IZIPIZI model naočala do sad. Prozirne leće i kristalni okviri , kao i ručke napravljene s efektom tamnog drveta, skrenut će pažnju na lice svakog tko ih nosi, a posveta crvenim zavjesama tako čestim motivom na Magritteovim slikama dolazi u modelu Heavy Red. Okvir naočala iz IZIPIZI X Magritte kolekcije napravljen je od 45% biomaterijala (ricinusovo ulje) što ih čini planet-friendly naočalama.


Comments


bottom of page