top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Najljepši božićni izlog u Zagrebu potpisuje umjetnik Nenad Sovilj


izlog Paun
Foto: Bojan Zibar

Kolekcija pod nazivom „Paun“ sastoji se od prekrasnih medaljona, a ujedno čini jedinstveni spoj nakitne umjetnosti i skulpture.

 

Predstojeći božićni blagdani dio su godine kada svojim darovima nastojimo obradovati svoju rodbinu, ljubavne i poslovne partnere, prijatelje i poznanike. Izbor božićnih darova stvarno je velik, ali ukoliko imate želju odabrati nešto više od poklona, mogli biste se odlučiti za nakit iz najnovije Soviljeve božićne kolekcije.


Nakon što je kao plod uspješne suradnje s Hrvatskim Telekomom u okviru projekta „Poziv koji ne propuštaš“, oduševio javnost prekrasnim medaljonima s ugrađenim čipovima starih mobitela, a 30% njihove cijene donirao udruzi Čisteći medvjedići, renomirani hrvatski dizajner nakita i kipar Nenad Sovilj, nastavlja svojim prepoznatljivim kreativnim sredstvom, nakitom i skulpturom, ostvarivati društvene ciljeve i promicati pozitivne društvene vrijednosti.

Tako je nakon svoje posljednje izložbe „Genesis” u rujnu ove godine, održane u Galeriji Klovićevi dvori, kojom je proslavio 18 godina svojeg umjetničkog djelovanja, Nenad Sovilj predstavio javnosti i najnovije božićno izdanje popularnog medaljona.


nakit na Paunu
Foto: Bojan Zibar


Kolekcija pod nazivom „Paun“ sastoji se od prekrasnih medaljona s motivom oka paunova pera, prožetih srednjovjekovnom simbolikom pauna povezanom s Božjom veličanstvenosti utjelovljenom u rođenju, smrti i uskrsnuću Isusa Krista. Izrađeni su ručno od smole, paunovog perja i poludragog kamenja. Jedinstveni spoj nakitne umjetnosti i skulpture posjetitelji mogu doživjeti u kultnom zagrebačkom dućanu Nicolas Concept Store u Masarykovoj 13, čiji je izlog u raskošnom božićnom ruhu ukrašen impozantnom skulpturom pauna u izvedbi umjetnika Sovilja.


„Ova kraljevska ptica simbol je obilja, spiritualnog rasta i oživljavanja te ponajprije dostojanstva. Što više možemo poželjeti kada je riječ o nadolazećim blagdanima i Novoj Godini“, dodaje Sovilj.


Paun
Foto: Bojan Zibar

Stoga, ako poželite nahraniti oči i dušu predivnom i jedinstvenom božićnom pričom te provjeriti zašto su ovaj zanimljiv izlog eminentni stručnjaci u području likovnih umjetnosti proglasili nedvojbeno najljepšim u Zagrebu, prošećite do Masarykove ulice, gdje možete saznati više o srednjovjekovnoj simbolici pauna. Osim u Nicolas Concept Storeu, odnedavno novom prodajnom mjestu Soviljeva nakita, svoj vrlo poseban božićni poklon iz najnovije Soviljeve kolekcije božićnih medaljona možete odabrati i u modnom dućanu Garderoba Concept Store na adresi Martićeva 17.


Comments


bottom of page