top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Najkreativniji burgeri se vraćaju u Zadar!


Burgers & more, Ponuda Burger Fest 2024
Burgers & more, Ponuda Burger Fest 2024

Nakon iznimnog uspjeha prošlogodišnjeg premijernog izdanja s veseljem smo dočekali vijest da se Burger Festival vraća u Zadar. Ove godine će romantični zadarski Trg Pet bunara ugostiti ukupno devet kućica koje zajedno tvore neponovljivu gurmansku oazu kakvu samo ova ekipa iskusnih i strastvenih virtuoza zna prirediti.


Tako će svi Zadrani i gosti grada koji savršeno spaja mir i vibrantnost, moći od 10. do 20. srpnja uživati u više od 20 jedinstvenih i neodoljivih autorskih burgera na kućicama Institut za burgere by Mate Janković, Chef's burger by Ivan Pažanin, Good Food, Beg’s Plant Based, Picnic Mingle & Fun i Burgers&more.


Kreativnu i slasnu gastronomsku ponudu na zadarskom će Burger Festivalu savršeno pratiti izvrsni autorski kokteli s kućice Gingle Bells,  zatim neponovljivo inovativne kreacije na Picnic Craft Cocktails, te brza i uvijek raspoložena brigada u Central baru s idealno rashlađenim Staropramen pivom, vrhunskim vinima vinarije Šoškić i inim pitkim  osvježavajućim rješenjima za svačiji ukus. Za odličnu atmosferu i svakodnevni glazbeni program  koji savršeno upotpunjuje jedinstvene burgere i chillanje uz omiljena pića pobrinut će se i ove godine pomno birani vrhunski DJ-evi.


Jedva čekamo iznova uživati u delicijama poznatih chefova i grill entuzijasta koji uvijek podižu ljestvice kreativnosti i kvalitete. Svaka će kućica i ovaj put biti gastronomska bajka za sebe.


atmosfera na prošlogodišnjem Burger festivalu
atmosfera na prošlogodišnjem Burger festivalu

Mate Janković prošle godine je posjetitelje ostavio bez daha svojim legendarnim kreacijama: Classic burgerom, zatim Pepper Jack i Bacon Jalapeño burgerima. Sve ih spravlja od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja i svaki je s razlogom već stekao vojske obožavatelja diljem Hrvatske. Ivan Pažanin spreman je posjetitelje iznova zavesti svojim Original cheeseburgerom, Basil Garlic burgerom, te već slavnim Crispy Kapula burgerom. I on ih sve spravlja od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja, te s posebnim mediteranskim štihom. Obojica slavnih chefova najavljuju iznenađenja za Zadar.


Iz zagrebačkog Good Fooda pod motom “dobra hrana za dobre ljude”, stižu Double Trouble i King of BBQ koji sadrži dvostruku porciju burgera od 100 % domaćeg junećeg mesa, te Avokado Chic(k) s crispy piletinom, avokadom, rikulom, cheddar sirom i mango-curry umakom koji je već ove godine osvojio Bjelovarčane. Da burgeri mogu izgledati i imati okus po mesu a da su u cijelosti napravljeni od namirnica biljnog porijekla i ove će godine majstorski pokazati Beg’s Plant Based Street Food koji svojim jedinstvenim kreacijama uvijek izaziva “wow” efekt.  Primjerice prošle godine su se tražile repete za njegov Beg’s Cheese burger kojeg spremaju s Kroštulinim Plant Based Brioche pecivom, Beyond Meat pljeskavicom, Bedda topljivim sirom, BBQ umakom, Honey Mustard Mayo umakom, iceberg salatom, rikulom i rajčicom. Brojni su posjetitelji bili oduševljeni i Beg’s Hot Summer burgerom, a publiku diljem Hrvatske osvojili su njegovi i Spicy Chicken i Crispy Chicken burgeri.


Na svom će se terenu u najsjajnijem izdanju pokazati i uvijek odlično raspoložena zadarska ekipa iz Picnic Mingle & Funa. Na Trgu Pet bunara posjetitelje će dočekati s pravim ljetnim osvježenjem. Pozivaju na uživanje u njihovom novom Summer Basil Burgeru, savršenoj kombinaciji majoneze od bosiljka, rajčice, mozzarelle i rikole, koja miriše na ljeto. U ponudi će imati i prošlogodišnji hit Juicy Burger. Opremljen sočnim 100% junećim burgerom na brioche pecivu od krumpirovog tijesta, ovaj burger je obogaćen dijon aioli umakom, guacamoleom, mozzarellom, svježom Picnic salsom, zelenom salaticom i jajem iz slobodnog uzgoja. Pridružuju mu se Picnicovi stalni favoriti: Blackie Burger i Burger od kozica. Za dodatak, tu su i Basil Pistachio Sweet Fries s novom kombinacijom basil Aiolija i pistacija te njihovi omiljeni Truffle Padano krumpirići.


Za osvježenje svakako savjetuju kušati Picnicov Matcha Mojito, inovativni koktel s rumom, matcha čajem, yuzu, bazgom, limetom i mentom, klarificiran sojinim jogurtom. A s obzirom na činjenicu da su u rodnome gradu, posebno ističu Maraschino Spritz, kombinaciju Maraschina i pjenušca, kao emotivnu posvetu Zadru uz najpopularnije piće zadarskog ljeta.

Na Trgu Pet bunara svoje Zadrane i sve goste drevnoga grada će i ove godine razveseliti zamamni mirisi iz Burgers&more. Oni su se prije par mjeseci zbog renovacije privremeno preselili na novu lokaciju, samo nekih 200 metara udaljenu od prijašnje. Realizirali su tako ideju fast food objekta pod nazivom Burgers&more Garden koji radi na principu food trucka s otvorenom vanjskom terasom okruženom borovima. Mlada i vesela ekipa maksimalno se trudi posvetiti gostima i nahraniti ih samo svježim i kvalitetnim namirnicama.


Za drugo pojavljivanje na Burger Festivalu Zadar priredili su čak pet neodoljivih burgera: Truffle, Royal, Smokey Joe, Spicy Jack i New York Style burger, onion rings, te svoje poznate batate.


Kao i lani, i ove ćemo godine zasigurno redovito svraćati na Burger Festival Zadar i zbog neodoljivo kreativnih koktela Gingle Bellsa, a najavili su da će posjetitelje ovaj put oduševiti svojim Basil Smashom, Passionfruit Mojitom i Mango Spritzom.


Kako ističu sudionici i organizatori, drugo po redu izdanje Burger Festivala Zadar nova je prilika stanovnicima i gostima grada koji na najoriginalniji način ujedinjuje drevno i moderno, osobno iskusiti zašto je ovaj festival najomiljeniji među ljubiteljima vrhunskog street fooda, te rekorder po posjećenosti u cijeloj regiji.


Uz ove neodoljive fotografske pozivnice gurmanskih virtuoza, ne preostaje nam nego zaželjeti vam odličnu zabavu i uživanje u desetodnevnom bogatom programu Burger Festivala Zadar na Trgu Pet bunara. Pozivamo vas i da redovito pratite Burger Festival na  Facebooku i Instagramu  za svakodnevne novosti, najave i brojna iznenađenja za trajanja Burger Festivala Zadar.

 

Fotografije: Sandro Sklepić i PR Burger Festivala

1 view0 comments

Comments


bottom of page