top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Miss Hrvatske: koja će ponijeti krunu najljepše Hrvatice?


finalistice izbora za Miss Hrvatske
Foto: Boris Mataković za Miss Hrvatske

Kadrovi s Plitvičkih jezera podno Velikog slapa i uz konje oduzimaju dah baš kao i prelijepe finalistice koje vam predstavljamo.


Čarolija Nacionalnog parka Plitvička jezera, spektakularni slapovi, jezera i raznolika flora i fauna u srcu Hrvatske bila je kulisa za dvanaest prekrasnih finalistica izbora Miss Hrvatske 2023. za Miss Svijeta. Sve one svoje mjesto u finalu osigurale su pobjedom na županijskim izborima, a u finale se plasirala i Miss hrvatske dijaspore.


Tijekom priprema ljepotice su bile smještene u slatkim kućicama Camping resorta Plitvice iz kojeg su odlazile na lijepe destinacije Nacionalnog parka Plitvička jezera. Podno Velikog slapa snimljene su službene fotografije baš kao i na Ranchu Terra. Otkrivajući ljepotu plitvičkih dolina sa konjima na živopisnom krajoliku netaknute prirode kadrovi naših ljepotica sa ergelom konja apsolutno ostavljaju bez daha.


Da bi djevojke zablistale i u video razglednicama pobrinuli su se stilisti Studia Marcela i make-up artisti Učilišta Profokus uz elegantan styling haljina Bariba.


Izbor Miss Hrvatske, osim što je naš najstariji nacionalni izbor, razlikuje se i po tome što se za plasman u superfinale ne gleda samo ljepota djevojaka već one moraju proći i 5 zahtjevnih kategorija; sport, talent, multimedija, modeling i intervju. Svaka kategorija ima svog mentora, koji će pomagati finalisticama ostvariti najbolje rezultate u zadanim aktivnostima i koji ih boduje te proglašava najuspješnije. Kategorija sport uključuje kondicijsku spremnost natjecateljica, a testiranje se provodi na pet postaja kondicije čučanj, balance, power rotacija , Miss-marinac i poligon. Kategorija talent uključuje talent točku svake od natjecateljica gdje se ocjenjuje određeno umijeće ili vještina. Kategorija multimedija uključuje edukaciju i zadatke bazirane na društvenim mrežama .Od trenutka pobjede na županijskim izborima finalistice su dobile zadatke kroz društvene mreže te su razne sadržaje morale objavljivati. Mentori pritom educiraju djevojke o dobrim i lošim stranama interneta i društvenih mreža te ih podučavaju kako sebe pravilno prezentirati u virtualnom svijetu. U ovoj kategoriji naglasak je na znanju, komunikativnosti, kreativnosti i snalažljivosti. Kategorija modeling uključuje catwalk hod , držanje i prezentaciju na modnoj pisti. Kategorija intervju obuhvaća pravilni izgovor, elokventnost, retoriku i ponašanje pred kamerama. Nakon svake kategorije biti će izabrana pobjednica prema najvećem broju bodova iz svake kategorije pojedinačno.


Pobjednice kategorija plasirati će se direktno u Top 8 odnosno u superfinale Miss Hrvatske 2023. koji će se održati 27. studenog u Zagrebu.


U Camping resortu Plitvice proteklog su vikenda održane dvije kategorije. Pod mentorstvom voditelja, novinara i reportera Davora Garića pobjedu u kategoriji intervju odnijela je Luna Marija Novak Miss Međimurske županije i ona je samim time proglašena prvom super finalisticom dok je u kategoriji sport, pod vodstvom mag.cin. Vjeke Krsnika, pobijedila Tia Stilinović Miss Ličko-senjske županije, koja se također plasirala u superfinale odnosno Top 8 najuspješnijih djevojaka Miss Hrvatske 2023. Preostale tri pobjednice kategorija saznati ćemo neposredno prije samog finala izbora u studenome dok će se najuspješnije tri finalistice plasirati u Top 8 prema bodovima stručnog žirija tijekom samog finala.


''Čestitam prvim super finalisticama izbora Miss Hrvatske 2023. i ovim putem se zahvaljujem Ličko-senjskoj županiji, Turističkoj zajednici Ličko-senjske županije, Turističkoj zajednici Plitvička jezera, Nacionalnom parku Plitvička jezera na gostoprimstvu i suradnji'', izjavila je Iva Loparić Kontek vlasnica licence i direktorica Direkcije.


Predstavljamo finalistice izbora Miss Hrvatske 2023. za Miss Svijeta


Antea Krnić – Miss Šibensko-kninske županije


Antea ima 22 godine i dolazi iz Šibenika, studira na Filozofskom fakultetu u Splitu, učiteljski studij. Odmalena joj je želja raditi u školi i dijeliti znanje drugima te upoznavati nove ljude. Antea disciplinu i motivaciju stječe treninzima u teretani i u prirodi, govori odlično engleski jezik. Vjeruje da svoje kvalitete može pokazati u svijetu mode, a na ovom izboru se nada upoznati djevojke sličnih razmišljanja i steći nova prijateljstva i iskustva.


Ivona Barić – Miss Zadarske županije


Ivona ima 23 godine i dolazi iz Zadra. Završila je frizersku školu no trenutno radi u modnoj trgovini jer je veseli stiliziranje i pomaganje klijentima pri odabiru najboljeg odjevnog predmeta. Slobodno vrijeme voli provoditi s obitelji i prijateljima s kojima često putuje. U trenucima opuštanja čita. Obožava tradicionalnu kuhinju i dosta često kuha. Najviše uživa u pripremanju mediteranski hrane na tradicionalan način. Kada kuha, voli slušati muziku koja ju opušta, ali i razdrma jer je vesela po prirodi pa rado pleše i pjeva. Sportski je tip, od malih nogu se bavila sportom, najviše voli atletiku iako s pozornošću prati skok u vis. Ovaj izbor joj je nova stepenica u nekim novim projektima i nada se odličnom provodu i upoznavanju puno novih ljudi.


Jasmina Medžiković – Miss Osječko-baranjske županije


Jasmina dolazi iz Đakova i ima 19 godina. Studentica je na Pravnom fakultetu u Osijeku. Voli životinje, a pogotovo pse. U sportu je od malih nogu. Oduvijek joj je tenis bio ljubav broj jedan. U slobodno vrijeme voli ići u prirodu i družiti se s prijateljima, često ide u teretanu. Voljela bi proputovati svijet i upoznati različite kulture, a san joj je otputovati u Istanbul. Kao mala, maštala je da bude influencerica i postane poznata, a sada joj se otvorila idealna prilika za to koju će iskoristiti na to što bolji način. Kuhanje joj je strast. Za sebe smatra da je dosta vesela, komunikativna te itekako ambiciozna mlada žena. U životu ima puno ciljeva koje planira ispuniti. Voli biti okružena pozitivnim i optimističnim ljudima. Ponekad odlazi u kino i kazalište i voli gledati filmove.


Lana Krnić – Miss Primorsko-goranske županije


Lana ima 21 godinu i studira International business na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Kako bi podebljala studentski novčanik uz studij radi kao promotor za jedan kozmetički gigant. Jako voli parfeme. Veliki san joj je jednog dana imati vlastitu parfumeriju te bi rado na policama vidjela luksuzne kapljice savršeno izbalansiranih prirodnih sastojaka koji sve ljubitelje parfema i predivnog postojanog mirisa čine sretnim i zadovoljnim. U slobodno vrijeme voli biti s prijateljima i obitelji, koja joj je vrlo važna. Na izbor za Miss Hrvatske se prijavila s ciljem da istakne svoju prirodnu ljepotu koja se u današnjem svijetu sve više prikriva.


Lana Valentić – Miss Brodsko-posavske županije


Lana Valentić ima 19 godina i dolazi iz Nove Gradiške gdje je završila Opću gimnaziju Trenutno radi u teretani kao voditeljica grupnih treninga, a želja joj je u budućnosti upisati Kineziološki fakultet. Lana ima izrazito vještu ruku za slikanje i crtanje pa bismo za nju mogli reći da je kreativna umjetnička duša. Također voli prirodu i životinje, već neko vrijeme volontira u centru za nezbrinute životinje jer je ispunjava kad zna da je pomogla nemoćnom biću i bar na tren mu omogućila toplinu doma i ljubav. Na izbor za Miss Hrvatske prijavila se sa željom da stekne nova poznanstva te da se okuša u svijetu modelinga jer ju je to od malena zanimalo. Lana smatra da ima priliku za odličan plasman zbog svoje autentičnosti, prirodne ljepote koja najprije dolazi iznutra, a tek onda izvana.


Leona Maroši - Miss Požeško-slavonske županije


Leona Maroši ima 23 godine i dolazi iz Požege, završila je srednju Medicinsku školu u Pakracu, po struci je medicinska sestra. Međutim put ju odveo drugdje pa je sada ponosna studentica 4. godine Pravnog fakulteta u Osijeku sa statusom izrazito uspješne studentice. Ova mlada ljepotica visoka je 183 cm i bavila se odbojkom, gimnastikom i plesom. Leona je od malih nogu bila volonterka u raznim udrugama. U slobodno vrijeme voli čitati, čak je dvaput nagrađena za naj čitatelja u Gradskoj knjižnici u Požegi. Svoju formu održava plivanjem i svakodnevnom šetnjom od najmanje 10 km. Nada se upoznavanjem novih ljudi i novim prijateljstvima.


Luna Marija Novak – Miss Međimurske županije


Luna Marija Novak ima 17 godina, maturantica je općeg smjera Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu. Smatra kako je naobrazba u životu svakog pojedinca najbitnija i prioritetna te se iznimno veseli skorašnjem studentskom životu. Ples i gluma Lunine su dvije velike ljubavi, a ni svjetla pozornice joj nisu strani pojam što potkrepljuje činjenicom da je dugi niz godina bila aktivna članica plesnog studija „Korak“ pod vodstvom mentorice Virne Hošnjak. Od životnih iskustava za pamćenje izdvaja nastupe u mjuziklima i pjevanje u zboru te mjuzikle „Josip i kričave boje njegovih snova“, mjuzikl „Jadnici“ gdje je igrala glavnu ulogu malene Cosette s poznatim imenima naše domaće estrade. U svijet modelinga po prvi put ušla je sa samo šest godina kada se upisala u modnu školu pod vodstvom Dore Markotić Martinez te je sudjelovala u mnogim modnim revijama. Voli se baviti fotografijom . Strastvena je zaljubljenica u trčanje i atletiku, svaki dan trči i odlazi u teretanu. Srednja škola joj omogućuje da se bavi volontiranjem u domu za starije i nemoćne osobe „Novinščak“ gdje se spajaju nove i starije generacije što tvori jednu posebnu i jedinstvenu okolinu popraćenu razgovorom, smijehom i lijepim trenucima druženja. Volontiranje smatra svojom prednosti zato što je volontiranje usrećuje i ispunjava. Nada se da će ovim izborom dobiti neka nova iskustva i upoznati puno novih ljudi.


Mia Bočina- 1.pratilja Miss Splitsko-dalmatinske županije


Mia ima 17 godina i završila je srednju Obrtničku školu u Splitu. Oduvijek je voljela svojim lutkama uređivati frizure, šišati ih i uljepšavati pa je odmalena znala da želi biti frizerka. Briga o kosi i činjenica da je kosa neizostavan faktor ljepote Miji daje puno mogućnosti da pokaže svoj talenat. Odlično govori engleski jezik. Voli ples kojem duguje svoju besprijekornu formu i kondiciju, a dugo godina se bavila i akrobatskim rock and rollom. Za nju je izbor za Miss Hrvatske jedno potpuno novo iskustvo i želja za upoznavanjem novih ljudi sličnih razmišljanja. Veseli se izazovima koji su pred njom.


Patricija Dimitrovski – Miss Varaždinske županije


Patricija ima 24 godine, dolazi iz Varaždina i radi kao Tehničar zaštite osoba i imovine. Ozbiljno pristupa svom poslu i izuzeto je odgovorna. Svoje slobodno vrijeme provodi u društvu prijatelja i obitelji. Za svog psa kaže kako je njezin najbolji prijatelj. Patricija voli i plesati i to je ono što ju ispunjava. Sama smišlja koreografije i kaže kako svaka osoba treba imati neku zanimaciju za kvalitetno ispunjen dan. Kao mala bavila se sportom kao što su nogomet i rukomet. Patricija je voditeljica u modnoj školi za djevojčice mlađeg uzrasta i priprema ih za modne revije i editorijale. Voli raditi s djecom jer se kroz njihovu radost i sreću prisjeti svojih najljepših trenutaka iz predškolskih dana. Već se okušala u mnogobrojnim revijama i spotovima, te vjeruje kako će joj ovaj izbor za Miss Hrvatske pomoći da proširi krug relevantnih ljudi uz koje može usavršiti svoje vještine u svijetu mode. Želi dokazati kako ljepota i pamet itekako idu zajedno te da su Hrvatice zaista najljepše žene na svijetu.


Tara Begedin – Miss Grada Zagreba


Tara uskoro puni 18 godina i pohađa opću gimnaziju u Zagrebu. Odmalena trenira ples te joj je on i dan danas velika ljubav. Svoju fizičku spremu posljednje dvije godine održava u teretani. Tara odlično govori engleski jezika Visoka je 174 centimetra. Sljedeće godine kreće na fakultet, a glavna joj je želja studirati odnose s javnošću ili komunikologiju. Izbor fakulteta i buduće profesije ne čudi s obzirom na to da Tara uživa u upoznavanju i interakciji s ljudima kao i stjecanju novih iskustva.


Tia Stilinović – Miss Ličko-senjske županije


Tia dolazi iz Gospića, ima 17 godina i pohađa treći razred Opće gimnazije. Govori engleski i njemački jezik. Završila je osnovnu glazbenu školu za klavir te je trenirala košarku i plesala zumbu. Voli vježbati i ići u teretanu, jer smatra da to donosi mir njenom umu. Slobodno vrijeme provodi s obitelji, prijateljima i svojim kućnim ljubimcima. Tia je ponosna na svoju osobnost, a riječi koje ju najbolje opisuju su upornost, hrabrost i kreativnost. Rado prihvaća izazove i kao Miss Hrvatske angažirala bi se za zbrinjavanje i udomljavanje napuštenih životinja, jer smatra da i njima treba pažnja i ljubav. Od malena je zanima svijet modelinga, ali škola i obrazovanje su joj na prvom mjestu. Uvjerena je da će joj ovo cjelokupno iskustvo pomoći da bude još jača i kompletnija osoba.


Tomislava Dukić – Miss hrvatske dijaspore


Tomislava dolazi iz Tomislavgrada, ima 25 godina i jako voli putovati. Završila je Kineziološki fakultet u Splitu i vrlo je disciplinirana te predana sportskim aktivnostima i zdravom životu. Ističe kako je bitno paziti na sebe i svoje tijelo. Proputovala je puno zemalja. Nada se da će joj ovaj izbor omogućiti upoznavanje novih ljudi koji će joj možda jednog dana pomoći u realizaciji njenih budućih planova i projekata.


FOTO: Boris Mataković za Miss Hrvatske

Video: Matko Pecotić

Kosa: Studio Marcela

Šminka: Profokus

Odjeća: Bariba

コメント


bottom of page