top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Dogovorena suradnja udruge Vinistra i Fakulteta ekonomije i turizma u Puli


Vinistra i Fakultet ekonomije u turizma u Puli
Foto: Press

Realizirat će se zajednička tematska istraživanja i znanstveni projekti, a studenti dobivaju mogućnost angažiranja na projektima te obavljanja stručne prakse.


Ulaganje u edukaciju iznimno je važno, a to dobro znaju i u Vinistri. Udruga vinogradara i vinara Istre pokrenula je stoga suradnju s Fakultetom ekonomije i turizma u Puli.

Ugovorom, koji su u vijećnici fakulteta potpisali dekanica dr. sc. Ksenija Černe i predsjednik Vinistre Luka Rossi, dogovorena je opsežna suradnja u naredne tri godine. Vinistra će tako studentima omogućiti obavljanje stručne prakse, ali i održavati predavanja svojih stručnjaka na Fakultetu.


Realizirat će se zajednička tematska istraživanja te znanstveni i stručni projekti, a organizirat će se i  seminari, radionice, konferencije i drugi programi. Suradnja predviđa i okupljanja znanstvenika i stručnjaka različitih specijalnosti te redovite razmjene poslovno relevantnih informacija.


„Istarsko vinarstvo i vinogradarstvo već je dostiglo svjetsku razinu kvalitete, koje ne bi bilo bez ulaganja bez ulaganja u edukaciju i znanost, kao i  primjene znanstvenih rješenja u daljnjem razvoju. Vrlo nam je važna i regrutacija mladih stručnjaka, ali i edukacija mladih vinara i vinogradara koji će nastaviti posao i tradiciju svojih obitejlji“, izjavio je Luka Rossi.

Studenti će tako dobiti mogućnost aktivnog angažiranja na projektima, a kao uvod u ovu suradnju direktor Vinistre već je održao prezentaciju studentima na Fakultetu ekonomije i turizma, a organiziran je i njihov posjet vinarijama Matošević i In Sylvis.


„Za nas je ovo velika stvar. Radimo dosta, ostvarujemo rezultate, ali se s njima ne hvalimo. Imamo stotinjak ugovora s gospodarskim subjektima sklopljenih što putem individualnih inicijativa ili preko Centra za razvoj karijera. Posebno nam je važno da će kolege iz Vinistre imati priliku doći k nama i naši će studenti imati priliku čuti predavanja o temama koje ćemo zajednički dogovoriti, a koje će biti u okviru kolegija. S druge strane tu je mogućnost posjeta i prakse kroz zajedničke projekte sa studentima. I to ne bi bilo prvi put da naši studenti rade projekte za potrebe gospodarstva“, poručila je dekanica Černe.

Comments


bottom of page