top of page
  • Writer's pictureSandra Brambilla

Daria Korić objavila novi samostalni singl “Čekaj i strpi se”


Daria Korić
Foto: Press

Kako napominje sama autorica, sve njene pjesme su biografske i to je ono što Dariu izdvaja iz niza ostalih glazbenih izraza koji se pojavljuju na našoj glazbenoj sceni.


„U jednoj fazi života sam se uhvatila u klopci zvanoj “čekanje”, vrtila sam se u krugu mrtvila i nadanja ali bez djelovanja. Tada sam shvatila da je čekanje kavez u kojem ne želim provoditi vrijeme dok život juri pored mene. Svatko ima svoje načine napuštanja mjesta u kojima se guše, a moj način prolaženja kroz sve izazove je pjesma“, izjavila je Daria koja se nada da će pjesma “Čekaj i strpi se” pronaći svoj put do onih koji se u njoj prepoznaju.


Na ovaj glazbeni uradak referirala se i poznata hrvatska pjesnikinja Sanja Baković koja je napisala slijedeće: “Svako je od nas barem jednom u životu pao u vlast razarujuće čežnje neuzvraćene ljubavi koju je nekako valjalo preživjeti, u kojoj bi bilo lijepo ostati, a iz koje valja bježati i spašavati živu glavu. O tom gorko-slatkom iscrpljujućem stanju u kojem se miješaju žudnja i bol, govori novi singl kantautorice Darije Korić. Pjesmom "Čekaj i strpi se" Daria Korić predstavlja se kao cjelovita umjetnica, kao pjesnikinja, skladateljica i pjevačica. Njezin tamni i snažni baršunasti glas koji zahvaća duboko u škrinju emocija u ovoj skladbi u potpunosti dolazi do izražaja u maniri velikih ženskih vokala svjetskih razmjera. “Čekaj i strpi se” pjesma je o pobuni bića koje više ne želi čekati, ne želi sebe beskonačno držati u kutu, ne želi se umrtviti jer bi to dovelo do one opasne točke kada se gasi svaka moguća vitalnost. Ako govorimo o poeziji, pjesnički jezik Darije Korić profinjen je i značajno nadilazi uobičajene trendove uglazbljene poezije. Autorica nam prilazi kroz jasne slike, kroz proživljeno iskustvo i zato nam je bliska na sve načine, jer, nemoguće je stajati na mjestu i samo čekati, sreća je u kretanju, u novim perspektivama.


Kao i kod prethodnih pjesama, autorica glazbe i teksta je Daria Korić, a za aranžman je zaslužan Rejhan Okanović. Uz njih, za dionice na vilončelu je zaslužan Stin Lebar, dok je violu i violinu odsvirala Barbara Vlainić. Pijanist Tomislav Gojanović je odsvirao klavirske dionice.

“Čekaj i strpi se” prati i video spot za koji režiju i montažu potpisuje kazališni glumac i redatelj Romano Nikolić, dok je Direktor fotografije je Mario Delić. Glumice u spotu su Anita Matić Delić, Iva Kraljević i Marta Matoković. Majstor svjetla je Petar Strmečki. Za šminku je zaslužna Tena Bašić, dok je Studio Wox bio zadužen za frizuru.


Podsjećamo, Daria je napravila iskorak u glazbene vode objavom svoj debitantskog singla „Ne brini“. Sva glazba koju stvara temelji se na njenom osobnom iskustvu.


7 views0 comments

Comentários


bottom of page